Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 2.0 ABK] dodatkowe światła drogowe

ODPOWIEDZ
bartek130191
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 2.0 ABK] dodatkowe światła drogowe

Post autor: bartek130191 » 13 paź 2010, 19:09

WITAM KLUBOWICZÓW!!!
Potrzebuje troszkę pomocy.
Mam taki mały pomysł żeby podłączyć halogeny (dalekosiężne) tak aby zapalały się razem ze światłami drogowymi. :-)
Żaden elektromechanik nie chce się u mnie tego podjąć gdyz twierdzą że to dużo zabawy a dużo skasować za to nie mogą więc nie chcą tego mi zrobić albo twierdzą że nie maja czsu. :cry: :cry: :cry: :cry: :-P :-) :-P
Dlatego potrzebuję pomocy gdzyż stwierdziłem że może samemu uda mi się to podłączyc ale nie za bardzo wiem jak za to się zabrać-znaczy jak to podpiąć gdzyż ja nie chce żadnych dodatkowych przelączników itp.tylko ja standardiwym pająkiem włanczam długie to chce żeby i wtedy zapalały się dodatkowe halogeny. :-) :-)
czy może mi ktoś wytłumaczyć najlepiej z małymi rysunkami jak je tak podpiąć,myślałem że podepne je odrazu pod lampy ale obawiam się zbyt dużego obciążenia lamp,spadku napięcia w reflektorach i odwrotnego efektu od zamierzanego i że i lampy-drogowe i lampy mijania będą słabo świecic.
Podpowie mi ktoś jak to podpiąć, co mi jest potrzebne prócz halogenów,bezpiecznika(takiego mocowanego w kablu)no i kabla.
Jak kabel poprowadzić itp.itd.
BO BOJĘ SIĘ ŻE MOGĘ COŚ POPSUĆ LUB MIEĆ ODWROTNY EFEKT OD CHCIANEGO. :roll: :roll: :roll: :roll:

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 13 paź 2010, 19:25

A gdzie ty masz zamontowane halogeny dalekosiezne chodzi ci o te w zderzaku? jesli tak to nie sa to halogeny dalekosiezne ....
ale mniejsza o to potrzebny bedzie ci jeszcze pkrzekaznik aby podac prad z aku zeby nie obciazac pajaka.
Zamiast tego proponuje ci zrobic przekazniki to swiatel drogowych i mijania efekt powalajacy juz na zwyklych zarowkach....

schemat http://img86.imageshack.us/i/schemat2hj2.gif/

Wiec mozesz podlaczyc halogeny w ten sam sposob co swiatla dlugie tylko dajesz dodatkowy przekaznik do nich

przejrzyj to;
https://audi80.pl/all-tuning-swiatel ... t10711.htm

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 13 paź 2010, 20:44

bartek130191, to nie jest całkiem dobry pomysł żeby podłączać halogeny razem ze światłami drogowymi ponieważ czy na przeglądzie czy policja może się tego czepić no ale skoro tak chcesz to możesz sam sobie to podpiąć tanim i łatwym kosztem stosując jedynie przekaźnik samochodowy pod 12V który kupisz za 5zł. Tylko dopiero jutro rano będę mógł podac Ci schemat jak to podłączyć ponieważ muszę pójść do samochodu i zobaczyć jak mam podłączone u siebie, tak żebym Ci dobrze powiedział

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 14 paź 2010, 09:55

W tym dziale opisujemy rzeczy które zrobiliśmy w naszych autach.
Przenosze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl