[B4] Przeróbka tylnego oświetlenia
-
- Forum Audi 80
[B4] Przeróbka tylnego oświetlenia
Witam. Chciałbym zapytać o to co przepisy mówią na temat świateł stop oraz przeciwmgłowych. Otóż wpadłem na pomysł aby te dwa światła zamienić, tj. naciskając hamulec świeciłyby przeciwmgłowe, a jako przeciwmgłowe świeciłoby włókno 21W przy żarówkach pozycyjnych. Moje pytanie jest o tyle "istotne", że z tego co mi wiadomo, w komorze światła przeciwmgłowego jest dodatkowy odbłyśnik aby zwiększyć ilość emitowanego światła, natomiast przy żarówce 21/5W chyba takiego odbłyśnika nie ma. Zastanawiam się wobec tego, czy tego typu rozwiązanie przeszłoby przegląd ?
Ostatnio zmieniony 02 paź 2016, 10:51 przez rademenes91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Większego sensu taka przeróbka rzeczywiście nie ma, wpływa jedynie na estetykę. Oczywiście każdy ma swoje gusta - mnie akurat bardziej podobają się samochody z lampami, w których "stop" świeci w osobnej komorze, a nie razem ze światłem pozycyjnym. Ostatnio widziałem jedną 80'tkę, w której chyba coś się komuś zwarło, bo przy hamowaniu świeciły seryjne światła stopu oraz jedno przeciwmgłowe. Pomyślałem, że wyglądałoby to ciekawie, gdyby świeciły obydwa przeciwmgłowe, co oczywiście jest wykonalne ;P