[ALL] Polerka Felg.
To jak to chlopaki jest z tym wodnym papierem...? uzywa sie wody? :mrgreen: Bo chcialbym sie wreszcie zabrac za ta polerke... nie olewajcie mnie <palma> podobno nie ma glupich pytan tylko glupie odpowiedzi :mrgreen:
Dzis chcialem sie wziac za jedną fele... ale poniewaz nie mialem doczynienia z dwuczesciowymi to nie wiem jak powinno się te dwie częsci rozkręcić... myślałem ze pójdzie jak po maśle a tu kicha....
Nie moge w ogóle odkręcic tych malych srubeczek...? Je powinno się odkręcić od wewnątrz felgi(te nakrętki)?? czy zabrac sie jakos za te łebki srubek na zewnątrz felgi??
Podaje dwie poglądowe fotki... Pomóżcie sierocie
Dzis chcialem sie wziac za jedną fele... ale poniewaz nie mialem doczynienia z dwuczesciowymi to nie wiem jak powinno się te dwie częsci rozkręcić... myślałem ze pójdzie jak po maśle a tu kicha....
Nie moge w ogóle odkręcic tych malych srubeczek...? Je powinno się odkręcić od wewnątrz felgi(te nakrętki)?? czy zabrac sie jakos za te łebki srubek na zewnątrz felgi??
Podaje dwie poglądowe fotki... Pomóżcie sierocie
AvantMan, wszystko sie da tylko kwestia czasu i gwarantuje ci ze zanim bys spolerowal te zakamarki wewnetrzne to by ci odeszla ochota na polerowanie czegokolwiek, proponuje wneki pomalowac a zewnetrzna krawedz spolerowac jak juz.
kris0181, co jak jest z papierem? pewnie ze sie wodu uzywa, polewasz woda i trzesz, butelka po lynie do mucia naczyn z tym korkiem takim fajnym tu nie zastapiona Jesli chodzi o rozkrecenie felgo to musisz sie wziasc za lepki od zewnetrznej strony, z tego co widze bedzie potrzebny odpowiedni klucz . Ilu czesciowe sa te felgi :?: czy ta sa Artec/RH :?: <cieszy>
kris0181, co jak jest z papierem? pewnie ze sie wodu uzywa, polewasz woda i trzesz, butelka po lynie do mucia naczyn z tym korkiem takim fajnym tu nie zastapiona Jesli chodzi o rozkrecenie felgo to musisz sie wziasc za lepki od zewnetrznej strony, z tego co widze bedzie potrzebny odpowiedni klucz . Ilu czesciowe sa te felgi :?: czy ta sa Artec/RH :?: <cieszy>
Dziękuje Adamie za odpowiedz
Nie mam pojęcia ilu są częściowe :mrgreen: ja jak kupowalem auto to nie mialem pojęcia ze
ogole są 'ileś częsciowe' :mrgreen: Teraz dopiero się im baczniej przyglądnąłem... i myślę
że są dwuczęsciowe... A ile części jeszcze mogą mieć felgi...? :-o
No i że tak skromnie się pochwale... <palma> ...tak są to RH 17"...tylko nie moge jeszcze
dojść ile mają cali wszerz bo jakieś dziwne oznaczenia mają <ok>
Ale oponki wchodzą 215 i 225 swobodnie.
A z tym kluczem to masakra... Nie mam takiego
Na pewno trzeba podejść od łebków...? Tzn. że te nakrętki od wewnątrz są na stałe do felgi przymocowane i ich sie nie odkręca... :?:
Nie mam pojęcia ilu są częściowe :mrgreen: ja jak kupowalem auto to nie mialem pojęcia ze
ogole są 'ileś częsciowe' :mrgreen: Teraz dopiero się im baczniej przyglądnąłem... i myślę
że są dwuczęsciowe... A ile części jeszcze mogą mieć felgi...? :-o
No i że tak skromnie się pochwale... <palma> ...tak są to RH 17"...tylko nie moge jeszcze
dojść ile mają cali wszerz bo jakieś dziwne oznaczenia mają <ok>
Ale oponki wchodzą 215 i 225 swobodnie.
A z tym kluczem to masakra... Nie mam takiego
Na pewno trzeba podejść od łebków...? Tzn. że te nakrętki od wewnątrz są na stałe do felgi przymocowane i ich sie nie odkręca... :?:
Czyli mam te fele zawieść do malowania a ranty spolerować na lustro 8-) :lol:Słonik pisze:AvantMan, wszystko sie da tylko kwestia czasu i gwarantuje ci ze zanim bys spolerowal te zakamarki wewnetrzne to by ci odeszla ochota na polerowanie czegokolwiek, proponuje wneki pomalowac a zewnetrzna krawedz spolerowac jak juz.
Jak skończę męczyć się z tymi felami to pokarze efekt końcowy o ile nie skopie tych fel 8-) <palma>
gmitek poruszyles ważną kwestię... :mrgreen: dlugo sie zastanawialem... i jeszcze sie
nie moge namyslic czy polerowac cale czy tylko rant.
O to chodzi ze ja juz mam pomalowany środek na srebrny metalizowany(na drugiej fotce
fragment srodka widac) a ranty są pojechane lakierem i jakies tam zdeczka lustro jest ale
za mgłą...
Właśnie nie wiem co ze srodkiem zrobic... bo jest juz dosyc mocno porysowana ta farba i
zmęczona...
Myślę że taniej by bylo wypolerowac niz odmalować środek... jak myślicie...??
nie moge namyslic czy polerowac cale czy tylko rant.
O to chodzi ze ja juz mam pomalowany środek na srebrny metalizowany(na drugiej fotce
fragment srodka widac) a ranty są pojechane lakierem i jakies tam zdeczka lustro jest ale
za mgłą...
Właśnie nie wiem co ze srodkiem zrobic... bo jest juz dosyc mocno porysowana ta farba i
zmęczona...
Myślę że taniej by bylo wypolerowac niz odmalować środek... jak myślicie...??
kris0181 masz RH i są dwuczęściowe. Kiedyś takie skręcałem
Niestety musisz skombinować nasadkę gwiazdkę bo inaczej nie dasz rady odpowiednio ich potem skęcić
Co do środków to RH fajnie wyglądają w kolorze nadwozia:
albo klasycznie na srebrno
Nie zapomnij też przy okazji dać śrubki do chromu! 8-)
AvantMan
U mnie w mieście jest ziomek co dał rade wypolerować środki RS-ów ale to już przesada moim zdaniem.
Zawieź środki do piaskowania i malowania proszkowego (może złoty? )
Tak to u niego wygląda:
Ja też dziś zdjąłem opony i zacząłem zabawę z polerką, niestety w moim mieście nie uraczyli mnie scansolem i męczę się jakimś shitem. Po całym popołudniu mam dwa ranty dopiero. Póki co zapał nie opuszcza :mrgreen:
Pozdro
Niestety musisz skombinować nasadkę gwiazdkę bo inaczej nie dasz rady odpowiednio ich potem skęcić
Co do środków to RH fajnie wyglądają w kolorze nadwozia:
albo klasycznie na srebrno
Nie zapomnij też przy okazji dać śrubki do chromu! 8-)
AvantMan
U mnie w mieście jest ziomek co dał rade wypolerować środki RS-ów ale to już przesada moim zdaniem.
Zawieź środki do piaskowania i malowania proszkowego (może złoty? )
Tak to u niego wygląda:
Ja też dziś zdjąłem opony i zacząłem zabawę z polerką, niestety w moim mieście nie uraczyli mnie scansolem i męczę się jakimś shitem. Po całym popołudniu mam dwa ranty dopiero. Póki co zapał nie opuszcza :mrgreen:
Pozdro
zjawa, kris0181, a czasem RH to nie sa trzyczesciowe (rant, beben i ramiona) :?:
kris0181, z uwagi na to ze to tylko 17" i nie masz jak to okresliles byczego rantu to ramiona zostaw srebrne, jesli juz naprawde tak bardzo chcesz to ewentualnie wypoleruj cale ale zeeeeeeejdzie ci sie z tym, napewno tak jak napisales taniej jest wypolerowac samemu ale uwierz mi ze stwierdzisz w trakcie ze wolal bys dolozyc te kilka zl do lakieru :roll:
zjawa, Jak chcesz 17nastki to ja mam ładne :mrgreen:
Tak przy okazji, jakie masz ET w swoich 9x16" :?:
kris0181, z uwagi na to ze to tylko 17" i nie masz jak to okresliles byczego rantu to ramiona zostaw srebrne, jesli juz naprawde tak bardzo chcesz to ewentualnie wypoleruj cale ale zeeeeeeejdzie ci sie z tym, napewno tak jak napisales taniej jest wypolerowac samemu ale uwierz mi ze stwierdzisz w trakcie ze wolal bys dolozyc te kilka zl do lakieru :roll:
zjawa, Jak chcesz 17nastki to ja mam ładne :mrgreen:
Tak przy okazji, jakie masz ET w swoich 9x16" :?:
-
- Forum Audi 80
AvantMan powiem Ci ze slonik ma racje ze lepiej te twoje fele srodek pomalowac a ranty przepolerowac.
Ale zgodze sie tez ze dla chetnego nic trudnego i jak tam koles zrobnil sobie srodek tez w polerce ale to monotonna sprawa, i niefajnie by bylo jakby np sie w tych wypolerowanych wnekach osiadal pyl z klockow - co roku musialbys tam to pasta przepolerowac.
Ja poleruje filcem ale pisal jeden kolega ze poleruje krazkami flanelowymi - moglbys mi przeslac foto kolego jak to wyglada , albo zamiescic je tutaj na forum ???
Ale zgodze sie tez ze dla chetnego nic trudnego i jak tam koles zrobnil sobie srodek tez w polerce ale to monotonna sprawa, i niefajnie by bylo jakby np sie w tych wypolerowanych wnekach osiadal pyl z klockow - co roku musialbys tam to pasta przepolerowac.
Ja poleruje filcem ale pisal jeden kolega ze poleruje krazkami flanelowymi - moglbys mi przeslac foto kolego jak to wyglada , albo zamiescic je tutaj na forum ???