Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Polerka Felg.

Wszystko co związane z dbaniem o nasze Audi 80 :)
Awatar użytkownika
AvantMan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AvantMan » 30 gru 2008, 14:38

Mam mały problem z felgami nie mogę tych małych przestrzeni w środku felgi spolerować ...
Nie wiem co mam zrobić jest morze jakiś sposób żeby dość łatwo spolerować te miejsca. :?: Obrazek

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 gru 2008, 15:27

Tego nie spolerujesz, takie felgi się maluje, a rany poleruje :mrgreen:

Awatar użytkownika
kris0181
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris0181 » 30 gru 2008, 16:27

To jak to chlopaki jest z tym wodnym papierem...? uzywa sie wody? :mrgreen: Bo chcialbym sie wreszcie zabrac za ta polerke... nie olewajcie mnie <palma> podobno nie ma glupich pytan tylko glupie odpowiedzi :-P :mrgreen:

Dzis chcialem sie wziac za jedną fele... ale poniewaz nie mialem doczynienia z dwuczesciowymi to nie wiem jak powinno się te dwie częsci rozkręcić... myślałem ze pójdzie jak po maśle a tu kicha.... :-/
Nie moge w ogóle odkręcic tych malych srubeczek...? Je powinno się odkręcić od wewnątrz felgi(te nakrętki)?? czy zabrac sie jakos za te łebki srubek na zewnątrz felgi??
Podaje dwie poglądowe fotki... Pomóżcie sierocie :-P

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 30 gru 2008, 17:07

AvantMan, wszystko sie da tylko kwestia czasu i gwarantuje ci ze zanim bys spolerowal te zakamarki wewnetrzne to by ci odeszla ochota na polerowanie czegokolwiek, proponuje wneki pomalowac a zewnetrzna krawedz spolerowac jak juz.
kris0181, co jak jest z papierem? pewnie ze sie wodu uzywa, polewasz woda i trzesz, butelka po lynie do mucia naczyn z tym korkiem takim fajnym tu nie zastapiona ;-) Jesli chodzi o rozkrecenie felgo to musisz sie wziasc za lepki od zewnetrznej strony, z tego co widze bedzie potrzebny odpowiedni klucz :-/ . Ilu czesciowe sa te felgi :?: czy ta sa Artec/RH :?: <cieszy>

Awatar użytkownika
kris0181
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris0181 » 30 gru 2008, 18:26

Dziękuje Adamie za odpowiedz <piwo>
Nie mam pojęcia ilu są częściowe :mrgreen: ja jak kupowalem auto to nie mialem pojęcia ze
ogole są 'ileś częsciowe' :mrgreen: Teraz dopiero się im baczniej przyglądnąłem... i myślę
że są dwuczęsciowe... A ile części jeszcze mogą mieć felgi...? :-o
No i że tak skromnie się pochwale... <palma> ...tak są to RH 17"...tylko nie moge jeszcze
dojść ile mają cali wszerz bo jakieś dziwne oznaczenia mają <ok>
Ale oponki wchodzą 215 i 225 swobodnie. :-P

A z tym kluczem to masakra... :/ Nie mam takiego :-/
Na pewno trzeba podejść od łebków...? Tzn. że te nakrętki od wewnątrz są na stałe do felgi przymocowane i ich sie nie odkręca... :?:

Awatar użytkownika
AvantMan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AvantMan » 30 gru 2008, 18:26

Słonik pisze:AvantMan, wszystko sie da tylko kwestia czasu i gwarantuje ci ze zanim bys spolerowal te zakamarki wewnetrzne to by ci odeszla ochota na polerowanie czegokolwiek, proponuje wneki pomalowac a zewnetrzna krawedz spolerowac jak juz.
Czyli mam te fele zawieść do malowania a ranty spolerować na lustro 8-) :lol:
Jak skończę męczyć się z tymi felami to pokarze efekt końcowy o ile nie skopie tych fel :-P 8-) <palma>

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 30 gru 2008, 20:06

kris0181 pisze:A ile części jeszcze mogą mieć felgi...? :-o
No trzy części mogą mieć (niekoniecznie te Twoje ;-) )

Awatar użytkownika
gmitek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gmitek » 30 gru 2008, 20:17

kris0181 tylko nie poleruj środka bo też Ci to troszke zajmie, rant ładnie zrób i bedzie gicior a wnetrze to można jakimś ładnym kolorkiem pomalować, najlepiej srebrnym

Awatar użytkownika
kris0181
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris0181 » 30 gru 2008, 20:22

gmitek poruszyles ważną kwestię... :mrgreen: dlugo sie zastanawialem... i jeszcze sie
nie moge namyslic czy polerowac cale czy tylko rant.
O to chodzi ze ja juz mam pomalowany środek na srebrny metalizowany(na drugiej fotce
fragment srodka widac) a ranty są pojechane lakierem i jakies tam zdeczka lustro jest ale
za mgłą...
Właśnie nie wiem co ze srodkiem zrobic... bo jest juz dosyc mocno porysowana ta farba i
zmęczona...
Myślę że taniej by bylo wypolerowac niz odmalować środek... jak myślicie...??

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 30 gru 2008, 20:40

Avantmanmam podobny problem z tym że ja nie mam BBSów... U mnie te wnęki pomalowane są na czarny metalik i są w super stanie a zewnętrzna część "szprych" jest pociągnięta clarem. Będę polerował szprychy tylko od zewnątrz i rancik - jak coś zrobię to się pochwalę ;-) I Tobie życzę również powodzenia!

Awatar użytkownika
zjawa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zjawa » 30 gru 2008, 21:48

kris0181 masz RH i są dwuczęściowe. Kiedyś takie skręcałem ;-)
Niestety musisz skombinować nasadkę gwiazdkę bo inaczej nie dasz rady odpowiednio ich potem skęcić :-/

Co do środków to RH fajnie wyglądają w kolorze nadwozia:
Obrazek
albo klasycznie na srebrno
Obrazek

Nie zapomnij też przy okazji dać śrubki do chromu! 8-)

AvantMan
U mnie w mieście jest ziomek co dał rade wypolerować środki RS-ów ale to już przesada moim zdaniem.
Zawieź środki do piaskowania i malowania proszkowego (może złoty? ;-) )
Tak to u niego wygląda:
Obrazek

Ja też dziś zdjąłem opony i zacząłem zabawę z polerką, niestety w moim mieście nie uraczyli mnie scansolem i męczę się jakimś shitem. Po całym popołudniu mam dwa ranty dopiero. Póki co zapał nie opuszcza :mrgreen:
Pozdro

Awatar użytkownika
kris0181
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris0181 » 30 gru 2008, 21:58

zjawa tak tak... wiem że mam RH ale nie mam aż takich byczych rantów jak na Twoich fotkach... łoł :-o 8-) No i na początku też myślałem o pomalowaniu środka na czarno....
Ale jakoś tak... Szkoda mi maskować kształtów ramion felgi... hmmmmm...
Jestem w kropce... :(

Awatar użytkownika
zjawa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zjawa » 30 gru 2008, 22:09

kris0181, Jeszcze nie masz takich rantów :mrgreen: Ja przekładałem znajomemu właśnie ranty na szersze. Jak nie masz koncepcji to dawaj na srebrno, efekt pewny ;-)
A może zamienimy się na koła? <cieszy>

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 30 gru 2008, 22:27

zjawa, kris0181, a czasem RH to nie sa trzyczesciowe (rant, beben i ramiona) :?:
kris0181, z uwagi na to ze to tylko 17" i nie masz jak to okresliles byczego rantu to ramiona zostaw srebrne, jesli juz naprawde tak bardzo chcesz to ewentualnie wypoleruj cale ale zeeeeeeejdzie ci sie z tym, napewno tak jak napisales taniej jest wypolerowac samemu ale uwierz mi ze stwierdzisz w trakcie ze wolal bys dolozyc te kilka zl do lakieru :roll:
zjawa, Jak chcesz 17nastki to ja mam ładne :mrgreen:
Tak przy okazji, jakie masz ET w swoich 9x16" :?:

mellow_pak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mellow_pak » 30 gru 2008, 22:54

AvantMan powiem Ci ze slonik ma racje ze lepiej te twoje fele srodek pomalowac a ranty przepolerowac.

Ale zgodze sie tez ze dla chetnego nic trudnego i jak tam koles zrobnil sobie srodek tez w polerce ale to monotonna sprawa, i niefajnie by bylo jakby np sie w tych wypolerowanych wnekach osiadal pyl z klockow - co roku musialbys tam to pasta przepolerowac.

Ja poleruje filcem ale pisal jeden kolega ze poleruje krazkami flanelowymi - moglbys mi przeslac foto kolego jak to wyglada , albo zamiescic je tutaj na forum ???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja i kosmetyka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl