Nie potrzeba do tego młotka ani stukania .Wkręcasz ori śrubę w przegub do momentu aż zeskoczy z półosi <ok> info dla innych którzy nie będą chcieli użyć lub nie będą mogli znależć młotka do tej roboty bo kolega jest już po "zabiegu"maciek12 pisze:Zbojasz poprostu przegub młotkiem, ale z wyczuciem On sidzi tylko na jednym zatrzasku Ale najpierw ściągnij oczywiście manszete z przegubu ( gumową osłone ) <ok>
[B4 1Z] prośba ws. doboru przegubu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
[B3 1.6 JK] Rozleciał sie przegub zablokowane koło
Witam mam problem z moim Audi a jest on taki ze dzisiaj jechał do domu i podczas wjazdu na podwórko rozczepił się przegub zewnętrzny no więc zaraz wyciąłem stary i założyłem przejściowo stary od jetty wszystko ładnie poskręcałem a ty lipa zablokowane koło jak popuszczę przegub na nakrętce to jest ok nie wiem co się mogło stać?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
[80 b3 JK] nie chce zejśc przegub
Witam dzisiaj chciałem wymienić osłonę przegubu a lewej strony wszystko rozebrałem i chce ściągać przegub z półosi a tu lipa waliłem młotkiem z pół godziny i dupa za nic niechce zejść musiałem to poskręcać z powrotem bo mi na dzisiaj potrzebne jest auto.
Nie wiem czemu nie chce zejść jeśli tak niezejdzie to tylko przecięcie boschem
Nie wiem czemu nie chce zejść jeśli tak niezejdzie to tylko przecięcie boschem
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Musi zejść, nie ma opcji. Ja zawszę robiłem to w ten sposób: rozkręcałem imadło na taką szerokość aby przy uderzeniu przegub rantami zapierał się o imadło. Jedno konkretne celne uderzenie i zachodził. Natomiast raz u kumpla w hondzie faktycznie był kłopot. Waliłem tak paręnaście razy i nie chciał zejść. Wkręciłem więc półoś w imadło, wziąłem drewniany kołek i przez niego uderzałem młotkiem w przegub w tą środkową część przegubu w którą wchodzi półoś. I poszło.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Kontakt:
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
patryk, tu masz wszystko dokładnie opisane https://audi80.pl/80-b3-18-abt-90km- ... t12522.htm
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] prośba ws. doboru przegubu
Drodzy forumowicze,
Chce wymienić prawy przegub, bo nieraz zdarzy mu się przyskoczyć przy mocno skręconych kołach. Właściwie i tak długo wytrzymuje, bo już 2 lata temu zimą guma z niego spadła, oczyściłem, nasmarowałem, nałożyłem nową i tak przejeździłem ponad 20 tys., ale do rzeczy. Rocznie robię do max. 15 tys., dlatego nie warto chyba kupować Lobro ani Spidana, na aukcji znalazłem taki przegub http://tablica.pl/oferta/przegub-audi-8 ... 04c67;r:;s: . Firma ma podobno niezłą opinię, pytanie czy ten przegub będzie pasował do mojego TDI z abs?
Z góry dzięki
Chce wymienić prawy przegub, bo nieraz zdarzy mu się przyskoczyć przy mocno skręconych kołach. Właściwie i tak długo wytrzymuje, bo już 2 lata temu zimą guma z niego spadła, oczyściłem, nasmarowałem, nałożyłem nową i tak przejeździłem ponad 20 tys., ale do rzeczy. Rocznie robię do max. 15 tys., dlatego nie warto chyba kupować Lobro ani Spidana, na aukcji znalazłem taki przegub http://tablica.pl/oferta/przegub-audi-8 ... 04c67;r:;s: . Firma ma podobno niezłą opinię, pytanie czy ten przegub będzie pasował do mojego TDI z abs?
Z góry dzięki
Siemka powiem tak miałem kupić tn przegub ze sklepu motoryzacyjnego gosciu mowił ze dobry ale przemyslałem sobie to i wybrałem Lobro ponieważ przynajmniej długo na nim pojezdze , ale moim zdaniem meteli jest też dobry i tez dlugo pojezdzisz . I ten co pokazałes ma ABS wiec jest dobry do twojej bryki , a i ja miałem sytacje ze wymieniałem przegub na uzywany z innej audicy bo potrzebowałem na szybko i wazna jest grubość frezu (bo wtedy była inna grubość i nie pasował do mejej audicy a też była z ABS ) wiec lepiej pojdz do sklepu ze starym na wzór bo roznie to bywa .