Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] Bład po czyszczeniu nastawnika

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Bład po czyszczeniu nastawnika

Post autor: kamsta » 29 sty 2015, 15:18

Witam
Mam problem z moim autem audi 1,9 tdi na pierburgu.
Ostatnio czyściłem nastawnik bo był zabrudzony. Po wszystkim złożyłem i ustawiłem ale auto nie odpaliło. Po wnikliwej diagnozie stwierdziłem że ramię czujnika RSW nie wykonuje swojego wychylenia po zapłonie. Ponownie rozebrałem nastawnik i wszystko sprawdziłem. Nic to nie dało. Dopiero przesunięcie całego elektromagnesu bliżej jednej krawędzi wirnika spowodowało jego wychylenie po przekręceniu stacyjki. Auto odpaliło bez problemu. Czujnik RSW ustawiony na 0.740 v a dawka na 4mg. Dodam też że mam sterownik 16 bit od kolegi kostrza ze najsłabszym programem po wtryski 210. Tak więc po wszystkim wyskakuje błąd i nie da się go usunąć
01268 - Quantity Adjuster (N146)
18 - 10 - Upper Limit - Intermittent
Po zdjęciu pokrywki z nastawnika zauważyłem dziwną pracę czujnika RSW po zapłonie. Mianowicie wychyla się on do górnej pozycji po czym opada do połowy i tam się na chwile zatrzymuje. W tym czasie słychać jak pracuje cewka nastawnika. Po chwili nastawnik wraca w pierwotne położenie. Jakby któryś z kolegów napisał jak pomierzyć cewke i płytkę nastawnika to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pompy wtryskowe i wtryskiwacze”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl