[B4 1.9 TDi 1Z] Cieknący element pompy wtryskowej !
[B4 1.9 TDi 1Z] Cieknący element pompy wtryskowej !
Witam. Chciałem Was koledzy zapytać co mam zrobić w przypadku cieknącej pompy, a właściwie to elementu pompy, który dołączam na zdjęciu. Co mam kupić żeby to uszczelnić i jak to mogę sam zrobić. Proszę Was o poradę. Pozdrawiam
A tu foto:
http://img121.imageshack.us/img121/6471/zdjcie0116b.jpg
A tu foto:
http://img121.imageshack.us/img121/6471/zdjcie0116b.jpg
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 22:20 przez tasioreq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na zdjęciu widać n108 ,regulator kąta wtrysku.Bardzo rzadko zdarza się żeby z niego ciekło ,dlatego obawiam się że cieknie ci z pod oringu głowicy tłokorozdzielacza,który znajduje się nad n108 i po prostu ścieka w dół. Jeżeli cieknie z tego co myślę ,czyli z głowicy tłokorozdzielacza ,to do wymiany oring na głowicy ,przy wymianie zalecana znajomość budowy pompy ,co by nie zrobić jej kuku .Jeżeli się mylę i cieknie faktycznie z n18 ,to do wymiany dwa oringi na nim ,tu nie można niczego popsuć i mozesz śmiało wymieniać ,zaopatrz się w mocny torx ,bo byle czym nawet nie próbuj Jak jesteś z moich okolic to zapraszam ,zrobię ci raz dwa :mrgreen:tasioreq pisze:Chciałem Was koledzy zapytać co mam zrobić w przypadku cieknącej pompy, a właściwie to elementu pompy, który dołączam na zdjęciu.
To w takim razie najpierw wymienię te oringi na n108, jak nie pomoże to będę musiał jechać do kogoś kto się zna na tym. Tylko u mnie w okolic nie mogę znaleźć takiego, a mechanicy to wiadomo jak kasują za takie rzeczy. Munior niestety jestem ze śląska, więc do Ciebie mam kawałek ; ( A wiesz może jaki to jest rozmiar tych oringów i najlepiej gdzie szukać. Pozdrawiam ; )
No to właśnie tak jak mówię, najpierw wymienię oring na n108, a jak to nie pomoże to zgłoszę się do Ciebie. Ugadamy się mniej więcej co ile kosztuję, i wnet do Ciebie z chęcią zawędruję ; D Do Olkusza bliziutko, często tam przejeżdżam jak jadę do Miechowa ; ) Jak tylko będę wiedział co i jak z tą pompą to się z Tobą skontaktuję. A tak na marginesie chciałem zapytać, gdzie szukać takich oringów. Pozdro
[ Dodano: 2011-05-31, 17:34 ]
To jak powiecie mi, gdzie mam szukać takich oringów i jaki to rozmiar ?
[ Dodano: 2011-06-02, 10:07 ]
Zaobserwowałem wczoraj, że cieknie mi z tej pompy jak jest rozgrzana. Jak jest zimna to ropa nie zbiera się od dołu. Jest to z czymś powiązane ? Prosze Was o odp.
[ Dodano: 2011-05-31, 17:34 ]
To jak powiecie mi, gdzie mam szukać takich oringów i jaki to rozmiar ?
[ Dodano: 2011-06-02, 10:07 ]
Zaobserwowałem wczoraj, że cieknie mi z tej pompy jak jest rozgrzana. Jak jest zimna to ropa nie zbiera się od dołu. Jest to z czymś powiązane ? Prosze Was o odp.
Kup sobie zestaw oringów do uszczelniania pomp,boscha,koszt około 35 zeta.tasioreq pisze:To jak powiecie mi, gdzie mam szukać takich oringów i jaki to rozmiar ?
Dostępne w każdym serwisie boscha i na allegro.
Rozgrzany on jest rzadszy .tasioreq pisze:Zaobserwowałem wczoraj, że cieknie mi z tej pompy jak jest rozgrzana
Druga sprawa,to w trakcie pracy w pompie jest duże,wysokie ciśnienie,więc nie trudno o wyciek.