[B4 1.9 TDi 1Z] Cieknący element pompy wtryskowej !
Odkopuje temat :-| . Moja pompa cieknie z identycznego miejsca. Gdzie w Łodzi (okolicach) zrobią mi to fachowo ? . Moge jeździć z tak cieknącą pompą? Musze do Warszawy jechać 4x 120km. Proszę o wszelką pomoc .MUNIOR pisze:Na zdjęciu widać n108 ,regulator kąta wtrysku.Bardzo rzadko zdarza się żeby z niego ciekło ,dlatego obawiam się że cieknie ci z pod oringu głowicy tłokorozdzielacza,który znajduje się nad n108 i po prostu ścieka w dół. Jeżeli cieknie z tego co myślę ,czyli z głowicy tłokorozdzielacza ,to do wymiany oring na głowicy ,przy wymianie zalecana znajomość budowy pompy ,co by nie zrobić jej kuku .Jeżeli się mylę i cieknie faktycznie z n18 ,to do wymiany dwa oringi na nim ,tu nie można niczego popsuć i mozesz śmiało wymieniać ,zaopatrz się w mocny torx ,bo byle czym nawet nie próbuj Jak jesteś z moich okolic to zapraszam ,zrobię ci raz dwa :mrgreen:tasioreq pisze:Chciałem Was koledzy zapytać co mam zrobić w przypadku cieknącej pompy, a właściwie to elementu pompy, który dołączam na zdjęciu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Śmiałek tu nie potrzebny :lol: Nie sądzę żeby ci się chciało do mnie z Białegostoku jechać ,bo to kawałek drogi ,ale taki zabieg z wyciągnieciem pompy i wymianą oringa na głowiczce ,założeniem jej z powrotem i ustawieniem ,robię w ok. 2 godziny 8-)g00di pisze:Mimo wszystko jak się znajdzie smiałek co by chciał to naprawić to byłoby miło.
Teraz w Zgierzu jestem więc do Trepka będę miał blisko, zobaczymy jak to wyjdzie, dzięki za odpowiedźMUNIOR pisze:Śmiałek tu nie potrzebny :lol: Nie sądzę żeby ci się chciało do mnie z Białegostoku jechać ,bo to kawałek drogi ,ale taki zabieg z wyciągnieciem pompy i wymianą oringa na głowiczce ,założeniem jej z powrotem i ustawieniem ,robię w ok. 2 godziny 8-)g00di pisze:Mimo wszystko jak się znajdzie smiałek co by chciał to naprawić to byłoby miło.
EDIT:
Jak najbardziej polecam trepka, zrobiłby pompę z zamkniętymi oczami <ok> , teraz w ogóle inne auto, chce jechać :-o , i nie ma bólu głowy od zapachu ropy . Opłacało się jechać do niego aż z Łodzi