[ALL] Pomoa wtryskowa z LDA i bez w 1.6TD.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Solskier pisze:Kręcić i się o nic nie bój walnij obrazu na 1.4 bara daje swoją reputacje że się nic nie stanie. <ok>Labiel pisze:Tak myślę nad podkręceniem jej jeszcze do 1,1 - 1,2, tylko wiadomo, jest trochę strachu.
... Niech najpierw wsadzi FMIC i dopiero podkręca ciśnienie turbodoładowania :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
no tak, ale przeciez nie wytrzepie odrazu tyle kasy zeby pompe wymieniac, pozniej sie zalozy ta z lda, ale trzebabedzie dobrze kupic,zeby nie trafic na jakies gowno zajezdzone i zeby sie silnik ze mnie nie smial w zime... ta co mam to wiem co to jest, bo byla niedawno regenerowana, tak samo jak i wtryski, poprzedni wlasciciel to robil, widac wszedzie na pompie przy regulacjach zolta farbe. zebym wiedzial w madrych pieniadzach taki silniczek td to bym kupil, ale wydac teraz z 1200zl za motor to lepiej tego przerobic co mnie wyniesie z 500zl. a propo to SB ma taka sama komprwsje jak i JP, czyli 23:1 no nie?? tylko ktorys tam ma 19:1 tylko juz nie pamietam jaki to typ silnika...Labiel pisze:Nie tyle o silnik bym się martwił co o uszczelkę pod głowicą. Jak sądzicie ile taka standardowa jest w stanie wytrzymać?jak umiejętnie jeździsz to i 1,5bara nie zabije silnika
Hmy, tylko że silnik na samym powietrzu nie chodzi. Jak do tego powietrza nie będzie dawki to za dużo nie zdziałasz. Znowu jak podniesiesz dawkę to owszem, przy tym ciśnieniu będzie miał więcej mocy, ale przy braku ciśnienia (czyli praktycznie cały czas przy spokojnej jeździe do 90 km ) będzie ci kopcił i pewnie spali ci więcej.przemo89_2006 pisze:mysle ze 1bar w zupelnosci starczy...
Ostatnio zmieniony 30 paź 2008, 20:21 przez przemo89_2006, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Osz ty choler*** :evil: Żeś mnie teraz podkusił :mrgreen: Jutro może zobaczę do LDA jak wygląda sytuacja, czy dawka dochodzi już do maksa, a jeśli nie to jeszcze zetnie się podkładkę, bo po ostatnim zabiegu czuję różnicę, a auto nie kopci czyli jest dobrze - no ale mam chłodne dni. Na lato musi już musowo być jakiś większy ICek bo tak ciekawie nie będzie.Solskier pisze:Kręcić i się o nic nie bój walnij obrazu na 1.4 bara daje swoją reputacje że się nic nie stanie. <ok>Labiel pisze:Tak myślę nad podkręceniem jej jeszcze do 1,1 - 1,2, tylko wiadomo, jest trochę strachu.
Obecnie 1bar, LDA wykorzystany prawie na maks czyli przy kolejnym zwiększeniu ciśnienia trzeba już myśleć o większej dawce
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
A weź wywal tą podkładkę w buraki, na co Ci ona, kręć pina na maxa, podkładka out (oczywiscie po sprawdzeniu dokąd dochodzi pin) dawka na pompie co najmniej o pół obrotu, doładowanie 1.4 bara FMIC i zacznie to w końcu jakoś jeździć <cieszy> Zresztą spytaj grinch, jak mu wujek Solskier zrobił to Ci sam powie <ok>Labiel pisze:Jutro może zobaczę do LDA jak wygląda sytuacja, czy dawka dochodzi już do maksa, a jeśli nie to jeszcze zetnie się podkładkę,
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
I podejrzewam że tak właśnie zrobię. Obecnie podkładka ma może z 1-1,5mm ale tak mi się wydaje że tyle właśnie gdzieś zostało mi jeszcze do maksymalnego wykorzystania PINa. Jutro właśnie chcę to sprawdzić, dokąd jest rysa.Solskier pisze:A weź wywal tą podkładkę w buraki, na co Ci ona, kręć pina na maxa, podkładka out
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Chyba nie warto. Co z tego że pompa ma możliwość podania większej dawki paliwa jak nie będzie do tego powietrza. Natomiast ciekawe jaki byłyby efekt gdyby założyć tą pompę plus wtryski od SB. Są wydajniejsze niż w zwykłym 1,6D, pracują na większym ciśnieniu. Może jakaś delikatna różnica na plus by była, ale to tylko gdybanie.Fighter001 pisze:A ja mam takie pytanie: jaki bylby efekt gdybym zalozyl pompe z LDA do zwyklego 1.6D byla by jakas roznica czy nie warto sie brudzic bo pompa lezy spokojnie w garazu :mrgreen:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Byłby ten sam efekt co podniesie dawki na Twojej ori pompie, bez turba nic się tu nie zmieni, no chyba że zachmurzenie za Tobą <ok>Fighter001 pisze:A ja mam takie pytanie: jaki bylby efekt gdybym zalozyl pompe z LDA do zwyklego 1.6D byla by jakas roznica czy nie warto sie brudzic bo pompa lezy spokojnie w garazu :mrgreen:
- Fighter001
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
zazolenie turba-reaktywacja...
witam ponownie, otoz zakupilem dzisiaj juz prawie wszystkie czary do uturbienia.. kupilem turbinke KKK 24K, i mam pytanie-dobra ona jest?? slyszalem ze nawet nawet, chcialbym zeby mi ktos znajacy sie na temacie tej turbiny powiedzial mi co ona potrafi. turbinka po regeneracji miala przejechane z 30 tyz, luz na wirniku jest minimalny, nawet nie ma 1mm. i reszta wszystkich gratkow na zdjeciu. po ile stoja takie turba?? bo mi sie wydaje ze bardzo malo dalem za nia(w koncu od znajomego kumpla, lezalo mu i zastepowalo tylko. prosze o porade...