jeszcze jedno. vag pokazał mi 2 błędy:
1. to standard czujnik temp. G62
ale drugi:
2. 00550 - start of injection regulation
17-10 - control difference imtermittent
a kąt wtrysku 255 w kanale 000 w okienku 2
[80 B4 1,9 TDI 1Z] rano nie odpala, pompa odcina paliwo
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
spróbowałem przylutować kabelek. wspomnę, że urwał się wręcz w tym plastiku. udało się <ok> pojeździłem 2 dni z 80 km
druga próba lutowania już sie nie powiodła. i co tera? auto na złom :shock:
próbowałem odkręcić, ale słabe podejście i torx mi się troche zesrał. jak najprościej to zrobić?
wymontować trza pompę i ustawiać po zamontowaniu rozrząd i kąty i dawkę?
panowie, demontujecie chłodnice żeby zdjąć koło pasowe?

druga próba lutowania już sie nie powiodła. i co tera? auto na złom :shock:
próbowałem odkręcić, ale słabe podejście i torx mi się troche zesrał. jak najprościej to zrobić?
wymontować trza pompę i ustawiać po zamontowaniu rozrząd i kąty i dawkę?
panowie, demontujecie chłodnice żeby zdjąć koło pasowe?
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
witam ponownie po ponad 2 latach.
chciałem się podzielić informacją, że nastawnik potencjometryczny omawiany w tym temacie nadal działa. i chociaż mechanik ze mnie jak z koziej dupy trąba - mogę powiedzieć, że jak nie masz pieniędzy to możesz spróbować w ten sposób zregenerować nastawnik potencjometryczny. 200 koni nie osiągniesz, ale jechać będzie.
I nie mam zamiaru robić tu żadnej antyreklamy dla kolegi MUNIOR. sam osobiście jakbym miał zbędny grosz to bym od MUNIOR'a brał zestaw "przekładka".
chciałem się podzielić informacją, że nastawnik potencjometryczny omawiany w tym temacie nadal działa. i chociaż mechanik ze mnie jak z koziej dupy trąba - mogę powiedzieć, że jak nie masz pieniędzy to możesz spróbować w ten sposób zregenerować nastawnik potencjometryczny. 200 koni nie osiągniesz, ale jechać będzie.
I nie mam zamiaru robić tu żadnej antyreklamy dla kolegi MUNIOR. sam osobiście jakbym miał zbędny grosz to bym od MUNIOR'a brał zestaw "przekładka".