[B4 2.0 ABT] Ustawianie emulacji sondy lambda DT Gas System
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
A co wy tu chcecie zbierać w całość :?: bo jakoś nie kumam.
ps a samymi pytaniami nic nie zrobisz i auto dalej będzie zapalać jak zapala, zrobiłeś chociaż reset :?:
ps a samymi pytaniami nic nie zrobisz i auto dalej będzie zapalać jak zapala, zrobiłeś chociaż reset :?:
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 15:50 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
W gazie inaczej w LPG chyba go nie zdejmiesz i nie przejdziesz na paliwo Pb na stałe. Wiec musisz z tym żyć i się pogodzić lub usunąć lpg. Kolega wyżej ci napisał nowszy monotronic jest zbyt czuły emulacja sondy na masę nic nie daje w tym nowszym, chłopaki przerabiają zasilenia ecu by zapłon sam resetował bo nie ma prądu stałego tylko po zapłonie.audi94 pisze:Ja szukam w czym tkwi problem
Ostatnio zmieniony 01 gru 2015, 20:31 przez Jarewa, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
audi94 pisze:Zrobiłem reset ECU. Zobaczymy na razie pali ok dam znać jak się znowu pojawi problem.
Problem pojawia się bezpośrednio po zresetowaniu? Czy zresetujesz a po tym jedno albo kilka odpalań jest dobrze a później znów źle do kolejnego resetu?audi94 pisze: Po zresetowaniu problem z odpaleniem dalej się pojawia.
Po pierwszej przejażdżce na benzynie drugiego dnia problem z odpaleniem znowu się pojawia
[ Dodano: 2015-12-07, 20:05 ]
Dzisiaj sprawdzałem przewody zapłonowe i delikatnie iskrzą przy końcówkach przy świecach i przy kopułce. I jak dotknąłem przewód ten cewki to mnie delikatnie kopnął później nim poruszałem i już nie kopał. Nie mam za bardzo kasy, trzeba już wymieniać przewody zapłonowe ? Jak tak to jakiej firmy polecacie do gazu.
[ Dodano: 2015-12-07, 20:05 ]
Dzisiaj sprawdzałem przewody zapłonowe i delikatnie iskrzą przy końcówkach przy świecach i przy kopułce. I jak dotknąłem przewód ten cewki to mnie delikatnie kopnął później nim poruszałem i już nie kopał. Nie mam za bardzo kasy, trzeba już wymieniać przewody zapłonowe ? Jak tak to jakiej firmy polecacie do gazu.