Patrzyłeś na ten wtryskiwacz w momencie kręcenia rozrusznikiem? Bo jak odpaliłeś i poszedłeś pod maskę to mógł przestać pracować.
Sprawdzałeś vagiem czy ECU silnika widzi zmiany temperatury silnika? Jeśli tak to chyba trzeba będzie podmienić ECU bo może tranzystor sterujący spalił się.
[ABK] wtrysk rozruchowy - który czujnik
Patrzyłem tyle co zza kierownicy, ale podłożyłem denko butelki pod wtryskiwacz i było sucho. Robiłem to przy odpiętym czujnika niebieskim bo wtedy ponoć powinien pracować nawet na ciepłym silniku. Na vagu byłem miesiąc temu i nie wspominali mi nic o błędach czujnika temperatury. Myślę że ecu reaguje bo po odpięciu czujnika silnik inaczej pracuje. Na podmiankę niestety nic nie mam, a w ciemno kupować też za bardzo nie chce. W sobotę będą robić mi rozrząd to może coś znajdą przy okazji.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Na chyba PieterB sprawdzał kiedyś sprawdzał i po odpięciu czujnika wyskakuje -40 stopni C na vgau. Tylko ciekawe czy on ma starsze ABK czy nowsze. Możliwe że nowsze przy odłączonym czujniku podstawia sobie 20 stopni C.
A bład czujnika może nie wyskoczyć jeśli czujnik przkłamuje nawet w sporo nowszych samochodach. Wykryje co najwyżej zwarcie do masy albo rozłączony obwód.
A bład czujnika może nie wyskoczyć jeśli czujnik przkłamuje nawet w sporo nowszych samochodach. Wykryje co najwyżej zwarcie do masy albo rozłączony obwód.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
błąd nie zawsze występuje trzeba patrzeć w bloki jaką temp widzi ecuedwardn8 pisze:Na vagu byłem miesiąc temu i nie wspominali mi nic o błędach czujnika temperatury.
mam nowsza wersję listopad 1994 rmaciek889 pisze:a chyba PieterB sprawdzał kiedyś sprawdzał i po odpięciu czujnika wyskakuje -40 stopni C na vgau. Tylko ciekawe czy on ma starsze ABK czy nowsze. Możliwe że nowsze przy odłączonym czujniku podstawia sobie 20 stopni C.