Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2,3NG Cabrio] jak podłączyć sterowanie domykania szyb?

ODPOWIEDZ
serg77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2,3NG Cabrio] jak podłączyć sterowanie domykania szyb?

Post autor: serg77 » 21 gru 2015, 16:21

Witam.
Chce zamontować do autka sterownik centralnego z alarmem i możliwością domykania szyb. W mojej audiczce jest oryginalna tzw. wersja komfort (domykanie ele. szyb) i nie za bardzo wiem gdzie szukać przewodu w który należy się wpiąć. Z centralki którą będę montował wychodzi przewód przeznaczony do tego na którym pojawia się impuls wg instrukcji na 23 sekundy (nie wiem jeszcze czy +, czy -). W instrukcji jest też zaznaczone,że nie należy podpinać się w przewód przełącznika ele. szyb...hmmm. Ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć ?:)
Ostatnio zmieniony 22 gru 2015, 12:26 przez serg77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 21 gru 2015, 19:15

serg77, a gdzie opis problemu, po tagu dopisz w czym rzecz :!:

serg77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: serg77 » 22 gru 2015, 12:36

jasne, zapomniałem o opisie, sorka
Kombinowałem wczoraj, ale wydaje mi się, że to nie takie proste będzie, bo jak się okazuje to mój niby "komfort" polega na tym, że w zasadzie przyciskiem, który znajduje się koło ręcznego hamulca (w osłonie tunelu środkowego) mogę automatycznie, jednym naciśnięciem otworzyć wszystkie szyby, zamknąć już w taki sposób nie idzie (trzeba trzymać cały czas naciśnięty aby zamknąć), tak samo kluczykiem (trzymając w pozycji zamykania) też nie idzie zamknąć szyb, hmmmm, czy tak jest w tych autach, czy u mnie coś jest nie tak?, bo jaki sens, że zrobili otwieranie jednym naciśnięciem, a zamykanie nie? Macie w cabrio tak samo?

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 22 gru 2015, 14:05

Jak masz cabrio z NG to pewnie z początku produkcji. A tam nie było domykania takiego jak w nowszych samochodach. To domykanie z tunelu też nie ma żadnego wykrywania dosunięcia szyby.
Możesz wpiąć się w to dosuwanie na tunelu przez przekaźnik aby symulować wciśniecie przycisku. Tylko czy po trzaśnięciu drzwiami elektryczne szyby będą działać.

Albo musisz dokupić moduł domykania 4 szyb i go zamontować. Taki moduł ma wykrywanie dosunięcia i domyka każdą szybę osobno.

serg77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: serg77 » 23 gru 2015, 00:38

No dokładnie, z 93roku. Faktycznie szło by pokombinować przekaźnikiem, nawet znaleźć jakiś prąd po zamknięciu drzwi i dać mu tam na ten przewód, będę musiał pomyśleć, zima długa można grzebać :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl