[B4 2.0 ABT] Ustawianie emulacji sondy lambda DT Gas System
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jak widać iskry i kopie bez zdejmowania przewodów to układ zapłonowy nadaje się tylko na śmietnik.
Jak masz zużyte świece to zmień je z przewodami bo ze słabymi świecami przewody mogą szybko się zużyć.
Bo pewnie przez zużyte świece lub/i przewody iskrze jest "najłatwiej" tam przeskoczyć niż na świecy.audi94 pisze: Iskrzy mi też przy cewce przy tym niebieskim kabelku co się przykręca.
Jak masz zużyte świece to zmień je z przewodami bo ze słabymi świecami przewody mogą szybko się zużyć.
Dzisiaj założyłem nowe przewody Beru i jak nie dotykam ich to nie świecą a jak dotknę ręką to świecą czy to jest normalne ?
A wracając do problemu z odpalaniem że raz pali dobrze raz nie, dalej istnieje już nie wiem co może być przyczyną tego.
[ Dodano: 2015-12-15, 05:40 ]
Kurde pomoze ktos bo nie wiem czy reklamowac te przewody czy zostawic ?
A wracając do problemu z odpalaniem że raz pali dobrze raz nie, dalej istnieje już nie wiem co może być przyczyną tego.
[ Dodano: 2015-12-15, 05:40 ]
Kurde pomoze ktos bo nie wiem czy reklamowac te przewody czy zostawic ?
Ostatnio nie miałem czasu zajrzeć na forum, ale po świętach chcę dalej szukać przyczyny czego raz odpala dobrze raz nie. Spróbuje jeszcze wymienić czujnik niebieski, chociaż pół roku temu go wymieniałem. Tylko pierwsze chciałbym go sprawdzić tylko w tym problem, że nie mam czym ale czy mogę go odłączyć ? i wtedy spróbować czy będzie dobrze odpalał oraz czy po odłączeniu nie złapie błędu ?
Czujni tylko oryginał Boscha, podróbki potrafią paść po kilku miesiacach, a sprawdzić mozesz go nawet w domu, podgrzewasz wodę z zanurzonym czujnikiem, sprawdzasz jej temp i porównujesz z wykresem czujnika. Potrzebujesz tylko multimetru. Ew na zimnym aucie odepnij wytczkę od czujnika i sprawdź jego rezystencje tez wg wykresu.
[B4 2.0 ABT] Ustawianie emulacji sondy lambda DT Gas System
Witam, kupiłem interfejs do LPG i tak jak radziliście chciałem zmienić emulacje sondy lambda ale przejrzałem ten program DT Basic i nie ma tam takiej opcji jest tylko typ sondy lambda i ustawione jest 0-1 V obok tego jest wykres TPS (v) i opcja niepodłączony.
Pomóżcie gdzie to znaleźć.
Pomóżcie gdzie to znaleźć.