[B4 2.0 ABK] silnik trzyma wysokie obroty
[B4 2.0 ABK] silnik trzyma wysokie obroty
moje audi po dość ostrej jeździe(tzn do odcięcia)zatrzymało obroty silnika na 5 tys.i bardzo powoli spadały,około minuty.czym to może być spowodowane?te same objawy na lpg i pb.linka ok,przepustnica się nie zacina.w czasie trzymania tych wysokich obrotów odpiąłem silniczek krokowy,obroty odrobinę zmalały.
trzeba pamiętac o wybiciu kołków wtedy latwo się otwiera,czyli problem rozwiązałeś ?.skeed1 pisze:już to robiłem.trochę brzydko wyszło mi z otwieraniem tego czujnika,plastik się pokruszył.w środku jest ok.nie wytarty i luty tez jakby w porządku.złożyłem na silikon.przepływka chodzi bez zarzutu.ten czujnik być może nie wracał do końcowego położenia ale go rozruszałem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Mogła się przyblokować przepustnica 2 przelotu bo pierwsza jej do końca nie dociska.miałem przy tym podniesioną maskę.ręcznie dodawałem gazu i nie zauważyłem żeby uchwyt nie odbijał.
Nawet pierwsza przepustnica może ruszać się niezależnie od tej części, którą pociąga linka.
Przy tych temperaturach przepustnica może się oszraniać. Może też być problem jeśli jest bardzo mocno zanieczyszczona.