[B3 2.0 16V 6A] Problem z odpaleniem
[B3 2.0 16V 6A] Problem z odpaleniem
Witam, jestem na forum nowy. Od jakiegoś czasu posiadam 80 b3 2.0 16v special edition z gazem. Na początku wszystko było ok, lecz z czasem zaczęły się coraz większe problemy. Autko na gazie jeździło ładnie, ale na benzynie odczuwalny spadek mocy i problemy z wkręcaniem na obroty. Z tego co wyczytałem i sprawdziłem uszkodzony jest przepływomierz, po sprawdzeniu bezpieczników okazało się, ze bezpiecznik odpowiadający za KE-Jetronic czyli wtrysk mechaniczny wraz z przepływką jest spalony. Po wymianie autko zaczęło w miare normalnie jeździć lecz wzrosła temperatura oleju (posiadam dodatkowe zegary) w okolice 100 stopni. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów i dwukrotnym zgaszeniu i odpaleniu auta oraz przejechaniu 2km auto zgasło i nie chce odpali, kręci lecz żadna kontrolka się nie pali, zegary normalnie się podświetlają. Auto kupiłem z już zamontowanym guzikiem odcięcia zapłonu co potencjalnie moze być przyczyną awarii. Proszę o rady i wyrozumiałość, liczyłem na dobry klasyk a jak narazie mam tylko problemy.