Chcę osiągnąć fajny wygląd, no i żeby to nie było jakoś strasznie sztywne (z racji na podkarpackie drogi)
Audi to ma być normalny samochód do użytku codziennego (oczywiście należycie traktowany, z racji na to, że to już kultowy samochód)
Wspomniałem o tych 16" bo opony zdecydowanie tańsze niż 17, ale przeglądając zdj Audi 80 na 16 to jakoś za małe mi się wydaje to koło.
[B4 2.0 ABT] Obniżenie Audi. Pomoc w wyborze
Założyłem sprężyny -40/-40 ( tył H&R, przód Jamex) Przód stoi moze minimalnie niżej
I jak to juz wiele razy słyszałem na tym forum "Apetety rośnie w miarę jedzenia" także i mnie naszło na puszczenie przodu jeszcze trochę niżej, mianowicie -60mm
Kolega z forum proponuje mi takie sprężyny, które pasuja do SEDAN/AVANT 1.8, 2.0, 1.9, 2.3
Jak myślicie czy usiądzie to niżej niż moje Jamexy -40? Bo coś mi tu nie pasuje, ze w specyfikacji sprężyny pisało, ze pasuje jednocześnie do 2.0 i 1.9 TDI (bo TDI chyba cięższy jest)
I czy jazda na ori amortyzatorach przy -40 to tylko szybsze sie zużycie amortyzatora? Bo mam prawie nowe KYB na przodzie i trochę szkoda odłożyć je na półkę na wieczne zapomnienie
I jak to juz wiele razy słyszałem na tym forum "Apetety rośnie w miarę jedzenia" także i mnie naszło na puszczenie przodu jeszcze trochę niżej, mianowicie -60mm
Kolega z forum proponuje mi takie sprężyny, które pasuja do SEDAN/AVANT 1.8, 2.0, 1.9, 2.3
Jak myślicie czy usiądzie to niżej niż moje Jamexy -40? Bo coś mi tu nie pasuje, ze w specyfikacji sprężyny pisało, ze pasuje jednocześnie do 2.0 i 1.9 TDI (bo TDI chyba cięższy jest)
I czy jazda na ori amortyzatorach przy -40 to tylko szybsze sie zużycie amortyzatora? Bo mam prawie nowe KYB na przodzie i trochę szkoda odłożyć je na półkę na wieczne zapomnienie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Witam moja audi posadzila zadek a mianowicie padly springi , na aukcji widzialem sprezyny wzmacniane firmy Jamex i zastanawiam sie czy warto jak zaloze do tego nowe amoryzatory Bilstein , mial ktos doczynienia z ta firma ? co sadzicie
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez BLUE 80B4, łącznie zmieniany 1 raz.