[B4 2.0 ABT] Problem z cisnieniem oleju
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] Problem z cisnieniem oleju
Witam panowie pewnie ten temat byl juz poruszany a mianowicie chodzi o palaca sie kontrolke cisnienia oleju po odpalaniu silnika po nocnym postoju zapala sie przez chwile po odpaleniu a potem gasnie z silnkiem sie nic nie dzieje chodzi ladnie i ciuchutko czy to moga byc poczatki siadajacej pompy oleju prosilbym o jak najszybsza odp
U mnie jest podobnie, olej mineralny ELF sport TXI ale aktualnie jest dolane z 1,5L orlenoskiego. Planuje zmienic na 10W40 ale jeszcze nie wiem czy to bedzie dobre posuniecie.
Prawdopodobnie mam uszczelniacze do wymiany ale tez mam ten problem dodatkowo czasem potrafi mi sie przy ostrej jezdzie zapalic kontrolka a jak uspokoje silnik to znika.
Prawdopodobnie mam uszczelniacze do wymiany ale tez mam ten problem dodatkowo czasem potrafi mi sie przy ostrej jezdzie zapalic kontrolka a jak uspokoje silnik to znika.
Leo, nie jest zużyty to po prostu wina mojego braku czasu. Nie przypilnowalem tego a wtedy był zalany bardzo tani olej po poprzednim właścicielu przez co mam teraz pewne kłopoty i trochę wymian. Po zakupie ona była w naprawdę opłakanym stanie. Ktoś jak kupił tak jeździł i pewnie nigdy nawet maski nie otworzyl. Na testach i ogólnym rozeznaniu silnik wypadł dość dobrze. Ciśnienie średnio koło 11 a olej trochę ucieka bo mam zimmering do wymiany.
Mój portfel nie pozwala na szaleństwa jednak przywracam powoli wszystko do życia nie oszczędzając na częściach. W samym stanie technicznym jest jeszcze wiele do zrobienia a gdzie blacharka kosmetyka i wnętrze
Mój portfel nie pozwala na szaleństwa jednak przywracam powoli wszystko do życia nie oszczędzając na częściach. W samym stanie technicznym jest jeszcze wiele do zrobienia a gdzie blacharka kosmetyka i wnętrze