Czy ktoś wie, jaką przepustowość mają te wtryskiwacze ? Pochodzą z jakiegoś doładowanego Volvo, więcej nie wiem.
I przy okazji, od czego ta wtyczka ? Znajduje się w okolicach akumulatora
Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 17:02 przez Don Vito, łącznie zmieniany 2 razy.
wtryskiwacze mają ok 330 ccm przy 3 barach. Jeździłem na podobnych w swoim 7A ale nieco było zbyt bogato, trzeba do nich dobry program dać, bo będzie przelewało.
A seryjna pompa sobie z nimi poradzi ?. I jaką przepustowość mają seryjne wtryski, bo posiadam również takie o numerach: 280 150 785 ale nie wiem czy jest wogóle sens to zakładać
te mają 310 ccm i lepiej będą do 7A pasowały.
Ja miałem te większe wtryskiwacze ale ja miałem też większą przepustnicę, większą przepływkę i stożek więc jakoś to zagrało.
Mi na przykład na tych wielkich wtryskiwaczach (co te 380ccm przy 4 barach dają) spalanie średnie spadło o 2 litry.
Ok, montuje więc te mniejsze. Znalazłem na forum wymiary adapterów,
nadadzą się ? I jak wygląda uszczelnienie ich w listwie? Zostają jakieś częsci po seryjnych wtryskach czy tylko oring i na wcisk?
uszczelnienie na oring na wcisk plus takie zapinki do wtryskiwaczy są.
musisz mieć dobrze dociśnięte i pamiętaj że w gniazdach w kolektorze dolotowym są też gumki które warto przeczyścić.