[All] Gałka zmiany biegów - skrocenie drazka
[All] Gałka zmiany biegów - skrocenie drazka
Witam
Chciał bym skrócić gałkę zmiany biegów.
Czy ktoś już wykonywał taki manewr? o ile centymetrów ją tak mniej więcej skrócić?
Chciał bym skrócić gałkę zmiany biegów.
Czy ktoś już wykonywał taki manewr? o ile centymetrów ją tak mniej więcej skrócić?
Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 21:29 przez halas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
w b4 nie da sie skrocic na maska do samego dolu bo pod mieszkiem jest jeszcze takie plastikowe..."cos" ktore tez bedziesz musial zdjac i spilowac bo inaczej nie skrocisz.pamietaj zeby przy skracaniu nie szalec:) bo jak skrocisz za bardzo to wtedy sie okaze, ze galka nie bedzie miala sie na czym trzymac. skrocilem o jakies 3-4 cm i wystarczylo
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
MIODEK, teoretycznie krotsza ga;ka to krotsza droga miedzy wbijaniem kolejnych biegow, czyli ich szybsza zmiana.... tylko ja juz bym proponowal kombinowa z olejem do skrzyni (mniej gestym) bo glownie chodzi to o predkosc reakcji calego ukladu a nie konkretnie ustawienia galki w danym polozeniu...
FranoF1, masz racje drut na maxa... <ok> ja jak mialem CC to wyciagnolem caly kosz do gory w ktorym jest wajcha a sama wajche skrocilem... tylko i wylacznie dla wygladu....z tym ze puznije srocony kikutek nagwintowalem i wkrecielm galke <ok>
FranoF1, masz racje drut na maxa... <ok> ja jak mialem CC to wyciagnolem caly kosz do gory w ktorym jest wajcha a sama wajche skrocilem... tylko i wylacznie dla wygladu....z tym ze puznije srocony kikutek nagwintowalem i wkrecielm galke <ok>