Witam! Mam następujący problem, po przekręceniu kluczyka nie kręci mi rozrusznik. Słychać cykanie przekaźników, pompe paliwa i w ogóle, a rozrusznik w ogóle nie kręci.
Wymieniłem elektrowłącznik, kostke stacyjki, wymontowałem i wyczyściłem przewody masowe (przed czyszczeniem mierzyłem miernikiem ciągłości obwodu, było pipkanie przerywane i bardzo łatwo przestawało pipczeć, po oczyszczeniu różnica była znaczna i pipczenie było jednostajne i ciągłe). Rozrusznik podpięty na krótko kręci tak jak powinien. Po podpięciu kabla rozruchowego do plusa na akumulatorze i do blaszki w skrzynce bezpiecznikowej cisza.
Powoli kończą mi się możliwości, a problem jest cały czas i nic się nie zmienia, ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić?
EDIT: Dodam że auto ma także LPG, po przekręceniu kluczyka także i kontrolka od gazu się nie zapala mimo że wcześniej się zapalała, więc to może być związane z rozrusznikiem.
[B4 NG] Nie kręci rozrusznik
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Puść na próbę kabel z kostki stacyjki z pinu 50 kostki stacyjki na rozrusznik. Bo często po prostu wysiada połączenie w skrzynce bezpieczników.krisf1 pisze: Powoli kończą mi się możliwości, a problem jest cały czas i nic się nie zmienia, ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić?
Jak chcesz grzebać pod skrzynką to mogę napisać które kable z której kostki połączyć aby załączanie rozrusznika omijało skrzynkę bezpieczników.
A instalacja LPG nie wiele ma wspólnego z rozrusznikiem bo zwykle jest podłączana pod plus po zapłonie na cewce, masę i czasami plus na akumulatorze.