Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] Ocena stanu poduszki silnika FILM

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikut104
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Ocena stanu poduszki silnika FILM

Post autor: kikut104 » 02 mar 2016, 21:13

Witam kolegów, proszę o ocenę poduszki pod silnikiem

LINK

Jest to poduszka lewa i teraz pytanie czy one nie za bardzo się rozciąga w czasie pracy? Jej waga to 920 gram więc podejrzewam że jest pusta. Czy ta poduszka mogła by generować dźwięki podobne do tych zaczynających się od 21 sekundy? Bo w czasie jazdy takie się pojawiają podczas obciążenia mimo że wibracji za specjalnych nie odczuwam. Na żywo ciężko jest zlokalizować skąd pochodzi ten dźwięk, a w kabinie od strony pasażera prawie go nie słychać natomiast od kierowcy już wyraźnie.

Widok na cały silnik:

LINK

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 02 mar 2016, 22:02

Oryginalna poduszka ma pod spodem numery oraz kropki i na gumie tak samo sa widzoczne numery

Obrazek

krzysiek_626
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiek_626 » 03 mar 2016, 09:46

Powiem Ci tak, mam założone nowiutkie obydwie poduszki silnika u siebie jakiś niecały rok temu, sprawdzałem u siebie czy rusza się silnik i owszem ruchy rzecz jasna wystepują jednak są troszke mniejsze niż na filmie. Mówisz o odgłosach - u mnie po wymianie odgłosy tzw "buczenia" z kabiny silnika ucichły o jakieś 20-30% oczywiście mówie o amplitudzie niskich do 2tys obrotów powyżej 2tys nie odczuwałem dużo zauważalnej różnicy

MarcinexB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MarcinexB4 » 03 mar 2016, 10:31

krzysiek_626 pisze:Powiem Ci tak, mam założone nowiutkie obydwie poduszki silnika u siebie jakiś niecały rok temu, sprawdzałem u siebie czy rusza się silnik i owszem ruchy rzecz jasna wystepują jednak są troszke mniejsze niż na filmie. Mówisz o odgłosach - u mnie po wymianie odgłosy tzw "buczenia" z kabiny silnika ucichły o jakieś 20-30% oczywiście mówie o amplitudzie niskich do 2tys obrotów powyżej 2tys nie odczuwałem dużo zauważalnej różnicy
Kolego jakiej firmy założyłeś te nowe poduchy? Ja zmieniłem jedna ori poduche skrzyni i pojawiły mi sie wibracje na kierownicy i plastiki zaczęły sie odzywać a poducha corteco

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 03 mar 2016, 17:51

Jak dla mnie pracują normalnie a jeśli nie drży kierownica ani plastiki wewnątrz, na wolnych obrotach, to ja bym nie ruszał.

Co do odgłosów to słychać jak by coś było popuszczone i drga przy zmianie obrotów. Nie wydaje mi się żeby poducha wydawała takie dźwięk.
Najlepiej weź kawałek rurki przystaw do ucha a druga strona pokolei do każdego elementu i słuchaj gdzie słychać ten dźwięk.

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: tomek
Silnik: 1.9 1Z

Re: Ocena stanu poduszki silnika FILM

Post autor: Tomcionerwus » 03 mar 2016, 19:28

poducha jest oberwana ale tez sprawdz se poduche w przodu silnika czy sie dobrze trzyma. tak bardzo silnika niepowinno dzwigac...

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 03 mar 2016, 19:31

Tomcionerwus pisze:poducha jest oberwana
A po czym to stwierdzasz? Jak poduszki nie wyjmie to się nie dowie ale jak nie drga w środku to ja bym zostawił bo przedobrzy i będzie miał jak w jelczu...

krzysiek_626
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiek_626 » 04 mar 2016, 09:12

MarcinexB4 pisze:
krzysiek_626 pisze:Powiem Ci tak, mam założone nowiutkie obydwie poduszki silnika u siebie jakiś niecały rok temu, sprawdzałem u siebie czy rusza się silnik i owszem ruchy rzecz jasna wystepują jednak są troszke mniejsze niż na filmie. Mówisz o odgłosach - u mnie po wymianie odgłosy tzw "buczenia" z kabiny silnika ucichły o jakieś 20-30% oczywiście mówie o amplitudzie niskich do 2tys obrotów powyżej 2tys nie odczuwałem dużo zauważalnej różnicy
Kolego jakiej firmy założyłeś te nowe poduchy? Ja zmieniłem jedna ori poduche skrzyni i pojawiły mi sie wibracje na kierownicy i plastiki zaczęły sie odzywać a poducha corteco
Poduszki mam firmy Febi (Bilstein)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl