Witam kolegów, proszę o ocenę poduszki pod silnikiem
LINK
Jest to poduszka lewa i teraz pytanie czy one nie za bardzo się rozciąga w czasie pracy? Jej waga to 920 gram więc podejrzewam że jest pusta. Czy ta poduszka mogła by generować dźwięki podobne do tych zaczynających się od 21 sekundy? Bo w czasie jazdy takie się pojawiają podczas obciążenia mimo że wibracji za specjalnych nie odczuwam. Na żywo ciężko jest zlokalizować skąd pochodzi ten dźwięk, a w kabinie od strony pasażera prawie go nie słychać natomiast od kierowcy już wyraźnie.
Widok na cały silnik:
LINK
[B4 1.9 1Z] Ocena stanu poduszki silnika FILM
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Powiem Ci tak, mam założone nowiutkie obydwie poduszki silnika u siebie jakiś niecały rok temu, sprawdzałem u siebie czy rusza się silnik i owszem ruchy rzecz jasna wystepują jednak są troszke mniejsze niż na filmie. Mówisz o odgłosach - u mnie po wymianie odgłosy tzw "buczenia" z kabiny silnika ucichły o jakieś 20-30% oczywiście mówie o amplitudzie niskich do 2tys obrotów powyżej 2tys nie odczuwałem dużo zauważalnej różnicy
-
- Forum Audi 80
Kolego jakiej firmy założyłeś te nowe poduchy? Ja zmieniłem jedna ori poduche skrzyni i pojawiły mi sie wibracje na kierownicy i plastiki zaczęły sie odzywać a poducha cortecokrzysiek_626 pisze:Powiem Ci tak, mam założone nowiutkie obydwie poduszki silnika u siebie jakiś niecały rok temu, sprawdzałem u siebie czy rusza się silnik i owszem ruchy rzecz jasna wystepują jednak są troszke mniejsze niż na filmie. Mówisz o odgłosach - u mnie po wymianie odgłosy tzw "buczenia" z kabiny silnika ucichły o jakieś 20-30% oczywiście mówie o amplitudzie niskich do 2tys obrotów powyżej 2tys nie odczuwałem dużo zauważalnej różnicy
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Jak dla mnie pracują normalnie a jeśli nie drży kierownica ani plastiki wewnątrz, na wolnych obrotach, to ja bym nie ruszał.
Co do odgłosów to słychać jak by coś było popuszczone i drga przy zmianie obrotów. Nie wydaje mi się żeby poducha wydawała takie dźwięk.
Najlepiej weź kawałek rurki przystaw do ucha a druga strona pokolei do każdego elementu i słuchaj gdzie słychać ten dźwięk.
Co do odgłosów to słychać jak by coś było popuszczone i drga przy zmianie obrotów. Nie wydaje mi się żeby poducha wydawała takie dźwięk.
Najlepiej weź kawałek rurki przystaw do ucha a druga strona pokolei do każdego elementu i słuchaj gdzie słychać ten dźwięk.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Ocena stanu poduszki silnika FILM
poducha jest oberwana ale tez sprawdz se poduche w przodu silnika czy sie dobrze trzyma. tak bardzo silnika niepowinno dzwigac...
-
- Forum Audi 80
Poduszki mam firmy Febi (Bilstein)MarcinexB4 pisze:Kolego jakiej firmy założyłeś te nowe poduchy? Ja zmieniłem jedna ori poduche skrzyni i pojawiły mi sie wibracje na kierownicy i plastiki zaczęły sie odzywać a poducha cortecokrzysiek_626 pisze:Powiem Ci tak, mam założone nowiutkie obydwie poduszki silnika u siebie jakiś niecały rok temu, sprawdzałem u siebie czy rusza się silnik i owszem ruchy rzecz jasna wystepują jednak są troszke mniejsze niż na filmie. Mówisz o odgłosach - u mnie po wymianie odgłosy tzw "buczenia" z kabiny silnika ucichły o jakieś 20-30% oczywiście mówie o amplitudzie niskich do 2tys obrotów powyżej 2tys nie odczuwałem dużo zauważalnej różnicy