[B4 ABK] Piszczy tylko przy odpalaniu
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK] Piszczy tylko przy odpalaniu
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z moją audiczką. Mianowicie przy odpalaniu od czasu do czasu coś piszczy. Ale tylko wtedy gdy kręcę kluczykiem, jak puszcze kluczyk pisk ustaje, jak silnik załapie chodzi cichutko. Dodam, że ogólnie mam problem z odpalaniem przez uszkodzony przepływomierz i muszę parę sekund go pokręcić i dodać gazu żeby odpalił. (zawsze za pierwszym razem ) Co to może być? Co mam sprawdzić? Jakiś pasek? Rozrząd świerzo po wymianie ale przed też zdarzało mu się piszczeć. Czy to skutek jego ciężkiego odpalania? Jestem informatykiem nie mechanikiem więc dzięki z góry za pomoc
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
tu kolego nie byłbym taki pewienpiotrpanter pisze:Rozrząd odpada bo piszczał na starym jak i nowym a nowy ma trzy dni.
Chodź w twoim przypadku obstawił bym pasek od altka bo skoro długo kręcisz to masz rozładowany aku jak ładowanie małe to nie jest doładowany do odpowiedniej wartości lub sam aku już stary i pobiera zbyt duży prąd. Lub tez najłatwiejsza sprawa sam pasek jak kolega wyżej wspomniał ale to już ty sam musisz sprawdzić bo nikt tego za ciebie nie zrobi.
-
- Forum Audi 80
Akumulator ma nie całe pół roku jego napięcie jak przekręcę kluczyk to około 11,2 - 11,8 A. Na zapalonym chyba mniej więcej tak jak powinno 13,5 - 13,9 A. Czyli rozumiem mam sprawdzić pasek alternatora czy nie jest luźny, tak? Wybaczcie moją ułomność w tym temacie ale tak jak mówiłem, znam się na komputerach nie na autach. Pozdro
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80