[all b4] wolno działajace elektryczne szyby
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Aby dobrać się do linki trzeba by odkręcić pokrywę tej rolki co jest na nią nawijana linka. Wtedy będziesz mógł suwać po niej pancerz. Ale podobny efekt dałoby smarowanie widocznej części linki w prowadnicy i przesuwanie je w drugi koniec by nasmarować drugą cześć linki.
Oczywiście prowadnicę też nasmaruj.
Jak odkręcisz ten dekielek na silniczku to później trochę ciężko upchnąć tam wszystko bo jak to linka - żyje własnym życiem.
Rolka chyba też jest jakoś posmarowana, nie wiem czy przekładni ślimakowej też nie należałby przesmarować, do niej chyba powinno się dać dostać po odkręceniu silniczka.
Oczywiście prowadnicę też nasmaruj.
Jak odkręcisz ten dekielek na silniczku to później trochę ciężko upchnąć tam wszystko bo jak to linka - żyje własnym życiem.
Rolka chyba też jest jakoś posmarowana, nie wiem czy przekładni ślimakowej też nie należałby przesmarować, do niej chyba powinno się dać dostać po odkręceniu silniczka.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
cała sprawa następująco wyglądała że byłem na szrocie i szukałem gratow a tak przypadkiem natknąłem się na 2 silniczki nie wiem od czego ale nie od audi, że u mnie nie chodził od strony kierowcy to przygarnąłem za grosze.
W dziale warsztat jest opis z rzeźbienia.
Ogólnie problem jest tylko z zamocowanie w oryginalne otwory a że jest to coupe to silnik nie pracuje na prowadnicy tylko działa niezależnie i ciągnie tylko linki.
Musiałem przełożyć tylko mechanizm i jakoś zamocować nieoryginalnie w drzwiach(ważne aby działało a kij w zęby temu co go obchodzi że nieestetycznie jak i tak boczek to przykrywa)
W dziale warsztat jest opis z rzeźbienia.
Ogólnie problem jest tylko z zamocowanie w oryginalne otwory a że jest to coupe to silnik nie pracuje na prowadnicy tylko działa niezależnie i ciągnie tylko linki.
Musiałem przełożyć tylko mechanizm i jakoś zamocować nieoryginalnie w drzwiach(ważne aby działało a kij w zęby temu co go obchodzi że nieestetycznie jak i tak boczek to przykrywa)
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
dziś u kumpla przekładaliśmy parę kabli w instalacji i przy okazji przekładaliśmy kabel od elektrycznych szyb gdyż miał wpięty bezpośrednio pod kabel przy stacyjce.po przełożeniu go w pin pod skrzynkę z bezpiecznikami szyby o wiele szybciej zaczęły działać.przy jednoczesnym naciśnięciu np szyby kierowcy i pasażera szyby te podnoszą się z równą prędkością co przy starym podłączeniu było nie do pomyślenia.widocznie samo podłączenie tez ma wpływ na szybkość szyb...