Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Po zamknieciu samochodu nie można otworzyć drzw

ODPOWIEDZ
adek149
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Po zamknieciu samochodu nie można otworzyć drzw

Post autor: adek149 » 19 kwie 2016, 07:43

Witam, mam dość nietypowy problem z zamkiem w drzwiach kierowcy. Mianowicie mam w samochodzie zamontowany centralny zamek wraz ze sterownikiem i pilotem typu scyzoryk, z zamontowanym w nim grotem klucza.
Czasem przypadkowo podczas odpalania zdarza mi się kliknąć zamkniecie drzwi i tu zaczyna się cały problem, bo po ponownym otwarciu samochodu nie mogę otworzyć drzwi kierowcy od środka - zawsze musze opuścić szybę i ciągnąć za klamkę zewnętrzną.
Rozbierałem tapicerkę, lecz żadnych nieprawidłowości w zamontowaniu linki nie zauważyłem.
Problem mam już dłuższy czas, gdyż występował jeszcze przed montażem sterownika.
Miał ktoś podobny problem? Czym to może być spowodowane?

Bartes
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bartes » 19 kwie 2016, 09:19

Mam dokładnie taki sam problem w takim samym aucie - tylko drzwi prawe przednie:) Z relacji mojego mechanika wynika, że zamek centralny zamontowany w mojej sztuce to nieoryginalny system, jakiś tani chińczyk, który po prostu kończy żywot. Chciałem to po prostu odpiąć, bo nerwy psuło tylko, ale szarpnąłem się i kupiłem kompletny oryginalny centralny na alledrogo. Oczywiście najtrudniejsze jeszcze przede mną - montaż ustrojstwa.

PS. U mnie nie trzeba opuszczać szyby - zamiast tego mogę pociągnąć grot od zamykania drzwi od środka i jednocześnie otworzyć drzwi klamką wewnętrzną.

adek149
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adek149 » 19 kwie 2016, 14:30

U mnie wszystko działało, aż pewnego dnia zauważyłem, że coś jest nie tak. Wcześniej miałem inna pompkę, która skończyła swój żywot, później przez jakiś czas nie miałem centralnego i po wymianie problem cały czas wystepuje.

waldi1233
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: waldi1233 » 20 kwie 2016, 09:09

Zdejmij boczek, i 'na sucho' zamykaj centralką, i potem próbuj otworzyć jednak bez klamki, tylko ciągnij za samą linkę. Jeśli się uda to znaczy że może masz chińską linkę, niekiedy są trochę dłuższe i już sprawiają problemy z otwarciem :)

adek149
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adek149 » 23 kwie 2016, 22:41

No to w tym może być problem, bo linkę na pewno mam chińską, niezbyt drogą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl