Witam, mam dość nietypowy problem z zamkiem w drzwiach kierowcy. Mianowicie mam w samochodzie zamontowany centralny zamek wraz ze sterownikiem i pilotem typu scyzoryk, z zamontowanym w nim grotem klucza.
Czasem przypadkowo podczas odpalania zdarza mi się kliknąć zamkniecie drzwi i tu zaczyna się cały problem, bo po ponownym otwarciu samochodu nie mogę otworzyć drzwi kierowcy od środka - zawsze musze opuścić szybę i ciągnąć za klamkę zewnętrzną.
Rozbierałem tapicerkę, lecz żadnych nieprawidłowości w zamontowaniu linki nie zauważyłem.
Problem mam już dłuższy czas, gdyż występował jeszcze przed montażem sterownika.
Miał ktoś podobny problem? Czym to może być spowodowane?
[B4 2.0 ABT] Po zamknieciu samochodu nie można otworzyć drzw
Mam dokładnie taki sam problem w takim samym aucie - tylko drzwi prawe przednie:) Z relacji mojego mechanika wynika, że zamek centralny zamontowany w mojej sztuce to nieoryginalny system, jakiś tani chińczyk, który po prostu kończy żywot. Chciałem to po prostu odpiąć, bo nerwy psuło tylko, ale szarpnąłem się i kupiłem kompletny oryginalny centralny na alledrogo. Oczywiście najtrudniejsze jeszcze przede mną - montaż ustrojstwa.
PS. U mnie nie trzeba opuszczać szyby - zamiast tego mogę pociągnąć grot od zamykania drzwi od środka i jednocześnie otworzyć drzwi klamką wewnętrzną.
PS. U mnie nie trzeba opuszczać szyby - zamiast tego mogę pociągnąć grot od zamykania drzwi od środka i jednocześnie otworzyć drzwi klamką wewnętrzną.