Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 all] Nie można otworzyć bagażnika.

Awatar użytkownika
TYGRYSQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TYGRYSQ » 16 kwie 2010, 07:33

kolego w środku autka zrzucasz tylną pułke , oparcie kanapy dobry twardy drucik zagięty lekko na koncu (haczyk) , przez okragłe otwory w blasze pułki wkładasz i a ciegiełko odpowiadające za otwarcie bagara ciagnie sie do siebie , jak juz otworzysz bagażnik ponaciagaj se ciegna, za pomoca tych plastikowych sciagaczy i bedzie grało

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 16 kwie 2010, 23:25

TYGRYSQ pisze:kolego w środku autka zrzucasz tylną pułke , oparcie kanapy dobry twardy drucik zagięty lekko na koncu (haczyk) , przez okragłe otwory w blasze pułki wkładasz i a ciegiełko odpowiadające za otwarcie bagara ciagnie sie do siebie , jak juz otworzysz bagażnik ponaciagaj se ciegna, za pomoca tych plastikowych sciagaczy i bedzie grało
Taa.... Będzie grało jak nie masz obicia klapy. Z nim to tylko mój sposób.

Mona
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mona » 17 kwie 2010, 23:10

miałam podobny problem, bagażnik zatrzasnął się a w nim 4 oponki. Na forum znalazłam 2 sposoby otworzenia go. do bagażnika dostałam się przez otwór (zaślepiony korkiem) od mocowania tablicy rejestracyjnej. Wystarczyło zakrzywionym drucikiem pociągnąć za cięgno które jest tuż pod otworem.Dzięki za pomoc :-)

Romek26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Romek26 » 18 kwie 2010, 10:41

Niedawno też tak miałem, zatrzasnął mi sie bagażnik , centralny zamek zamykał ale nie otwierał. Trzeba wyjąć tylne oparcie w kabinie i po prawej stronie masz dojście do bagarznika zresztą po lewej też ale wtedy będziesz miał dalej do tego mechanizmu. Jest otwór że spokojnie wsadzisz tam dłoń, najlepiej mieć jakiś sztywny drut zakrzywiony na końcu. Musisz zachaczyć od środka taki pręt od zamka i poprostu pociągnąć. Mi zaieło to jakieś 10 min i bagażnik otwarty humanitarnie bez ciecia i siły fizycznej. Powodzenia.

Awatar użytkownika
michal197609
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michal197609 » 23 kwie 2010, 15:08

Najprostszym sposobem jest odkręcenie tablicy rej. z plastikiem. Następnie wyciągamy koreczek mocujący wkręt w kaloserii (z prawej strony, tj. od strony zamka) . Przez otwór wpychamy sztywny drut zagięty w haczyk na końcu. Linka od zamka, za którą musimy pociągnąć jest kilka centymetrów poniżej otworu. Zaczepić, pociągnąć i otwarte, jakieś 5 min.

limal19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: limal19 » 23 kwie 2010, 22:36

kolego ja slyszałem nawet takie bajery ze mozna zdemontowac rejestracje i tam niedaleko idzie linka i ja szukac i pociagnac przez otwor mocujact tablice rejestracyjjna ale niewiem nietestowalem, ale tez kiedys miałem przypadek zatrzasnietego bagaznika i powiem ci ze otwieralem go tak ze scoagnelem glosnik i dawaj do linki reka od srodka i otwozylem(kolega z samej gory ci otym pisał popieram go) bez zadbego problemu otwierasz bagarznik ani szkod ani duzo nerwow <ok>

Awatar użytkownika
michal197609
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michal197609 » 05 maja 2010, 11:41

limal19 pisze:kolego ja slyszałem nawet takie bajery ze mozna zdemontowac rejestracje i tam niedaleko idzie linka i ja szukac i pociagnac przez otwor mocujact tablice rejestracyjjna ale niewiem nietestowalem, ale tez kiedys miałem przypadek zatrzasnietego bagaznika i powiem ci ze otwieralem go tak ze scoagnelem glosnik i dawaj do linki reka od srodka i otwozylem(kolega z samej gory ci otym pisał popieram go) bez zadbego problemu otwierasz bagarznik ani szkod ani duzo nerwow <ok>
"kolego", a ja nie słyszałem, tylko to robiłem, m-c temu w aucie brata, 5 min.

antoni
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: antoni » 11 maja 2010, 23:45

Panowie .
Nie dajcie się nabierać na jakieś wycinania dziurawienia i inne demolki .
Już kilka lat jężdzę z uszkodzonym cięgiełkiem pod plastikową osłoną tylnej prawej lampy w pokrywie bagaż. ( nie chce mi się tym zająć ) , i średnio co pół roku rozłącza się toto .
Wożę kawałek SZTYWNEJ ! breżki i po zdjęciu półki sekunda roboty i otwarte .
NIe ma tam żadnego ciągnięcia jakimś haczykiem do siebie . Jest pchanie takiej pionowej dżwigienki w kierunku PRAWEJ strony i puszcza . Żadne tam do siebie .
Jak mi się uda to zaraz wścibię jakąś fotkę , bo mam tego narobione z różnych ujęć .

[ Dodano: 2010-05-12, 00:03 ]
NIE WIEM , CZY WESZŁO .
jeśli nie to jutro .

[ Dodano: 2010-05-20, 11:00 ]
Tak wygląda zatrzask przykręcony do pokrywy bagażnika. Fotka zrobiona w pozycji otwartej pokrywy. Zaznaczoną dźwigienkę pchamy dość sztywną brechą W KIERUNKU PRAWEGO BŁOTNIKA.

Obrazek

Awatar użytkownika
Pieciuch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieciuch » 30 cze 2010, 10:49

Panowie ja mam podobny problem. Z tym, że w tym zatrzasku pokazanym powyżej przez kolegę antoniego, urwała mi się sprężynka. Nie wiem czy ona była tam fabrycznie, czy już wcześniej poprzedni właściciel wymyślił taki patent. Nie mogę teraz w ogóle otworzyć bagażnika. Ciągnięcie cięgna nic nie daje, ponieważ nie ma połączenie z zatrzaskiem z powodu braku tej sprężynki właśnie. Pomóżcie Panowie, ponieważ mam tam kilka ważnych (większych) rzeczy, których nie wyjmę przez dziury w blasze za kanapą. :lol:

gozdziu1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gozdziu1 » 22 lip 2010, 13:12

Witam serdecznie. Mialem podobny problem ale u mnie byl pekniety z lewej strony klapy bagaznika przewod. Wygladal na caly ale w srodku przewody byly popekane od czestego otwierania zamykania klapy. Pozdr.

Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Pavell » 25 paź 2010, 17:06

Witam!!!

Ja również mam problem z zamkiem bagażnika, jakiś czas temu nie mogłem go otworzyc, nie dało się nawet przekręcic kluczyka. Po 30 minutach męki udało mi się go otworzyc po pociągnieciu za linkę od środka, no i wszystko było już ok aż do dzisiaj kiedy to chciałem zamknąc bagażnik, a tu lipa bo nie da się przekręcic kluczyka. Zamek i linka jest ok, normalnie się otwiera tylko nie da się zasunąc.

Co może byc przyczyną??? :-/ POMOCY :-/

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 26 paź 2010, 13:04

Ale w sensie że tak jakby Ci się wcisnął do wewnątrz? Bo jak tak to od środka trzeba to ruszyć, przy otwartej klapie. Nie umiem opisać ale jak zobaczysz to zrozumiesz.

Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Pavell » 26 paź 2010, 22:24

No właśnie nie, zamek jest w pozycji normalnej. Wszystko hula (zamyka i otwiera no i po wciśnięciu powraca)tylko nie da się kluczykiem przekręcic żeby zasunac, nie wiem o co chodzi bo na początku myślałem że to "cięgiełko" za daleko przeskakuje, ale to nie to.

cesi123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B3 all] Nie można otworzyć bagażnika.

Post autor: cesi123 » 29 kwie 2016, 19:01

witam mam audi b3 sedan mam problem z bagażnikiem nie mogę.go otworzyć zanioł się mam go rozwierconego i nic a od kanapy nie wejdę bo mam zbiornik paliwa możecie jakoś pomóc

antoni
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: antoni » 15 cze 2016, 10:33

Na pewno będzie to juz musztarda po obiedzie , ale cokolwiek dopowiem.

Otóż od środka przez półkę WEJDZIESZ i to na spokojnie . Jest jedno AAALE - czyli WARUNEK .
Jak masz zaczep w klapie osłonięty plastikiem to od środka nie darady . Dokładnie jak napisał w 2010 roku "kacper 85". TYLKO przez otwór pod tablicą i będzie to na czuja, trzeba cierpliwości. Natomiast od środka przez półkę na podszybiu widać wszystko jak na dłoni .

I jeszcze jedno !! Za oznaczony czerwoną strzałką pręt NIE CIĄGNIEMY !! ale popychamy go w kierunku prawej strony auta.
Obrazek

[ Dodano: 2016-06-15, 10:33 ]
....i jeszcze fotka zrobiona przez otwór na podszybiu i pokazująca jak wygląda Zamknięta klapa.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl