Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zielona 80-tka, 1Z 94'

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
michal.jurzak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michal.jurzak » 01 maja 2016, 19:36

Na Śląsku pełno złomów, sporo gratów za fajne pieniądze tam kupiłem np dodatkowe zegary za 30zł :p n75 sprawny ori za 10zl, czy np te boczki polifcie :) regularnie bywam w Rybarzowicach i Radostowicach na zlomach a czasem tez w Mikołowie, nie zdarzyło sie żebym czegoś nie kupił nowego :mrgreen:

Awatar użytkownika
fumski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fumski » 01 maja 2016, 20:27

Ja jedynie co znalazłem dobrego u siebie w trójmieście na szrocie to dekory drewniane za 40zł ;) Brakuje mi tylko jednego od kierowcy do szczęścia bo na moich oczach rozjechali go sztaplarką (boczek leżał na glebie bo ktoś wybebeszał). Pomyślałem że na końcu wymontuje i miałem pecha ;)

Obrazek

jacu124
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacu124 » 02 maja 2016, 13:57

Bardzo ładnie widać będzie piękna już jest :D

Awatar użytkownika
Sagitari
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Sagitari » 02 maja 2016, 19:03

Ostanie zdjęcie bardzo mi się podoba. Ładny kadr i wyeksponowane pomarańczowe kierunkowskazy, które bardzo dobrze komponują się z zielonym metalikiem.
W ten oto sposób płyniesz pod prąd - żadnych lamp zespolonych czy też innych odmładzających detali itd. Poprostu czysta klasyka. Brawo, brawo, brawo oklasky

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 02 maja 2016, 20:16

Potwierdzam pięknie wygląda z tymi kierunkami okok

Awatar użytkownika
michal.jurzak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michal.jurzak » 03 maja 2016, 00:51

Dziekuje wszytskim za miłe słowa, daje mi to kopa żeby działać dalej w ustalonym celu, staram się żeby ją doprowadzić do stanu z czasów świetności, doposażyć, nie żałując przy tym funduszy i wkładając serducho w to auto :-D Najbliższe plany to:
-oddać w końcu podsufitkę do tapicera
-porobić zaprawki żeby móc założyć zakupione dolne listwy drzwiowe
-ustawienie porządne kąta wtrysku i dawki
-oraz po ostatnim przeglądzie wyszło że muszę zrobić tuleje tylniej belki i przewody paliwowe pod spodem bo są skorodowane.
To są takie priorytety a potem skupię się na kolejnych detalach jak:
-postoje w górnych kierunkach z przodu
-reanimacja dokładek Zendera i malowanie zderzaków
-boczki przednie po ostatnim lifcie
-pranie całego wnętrza
-obejmy trzymające zbiornik paliwa z nierdzewki
-malowanie tylnych zacisków
-dodatkowe wejście zapalniczki dla pasażerów z tyłu
-wywalenie kata
-podwójne przeciwmgielne z tyłu
-zmiana zawiasów przednich drzwi (mam w zapasie w dużo lepszym stanie)
No i cieszyć się użytkowaniem, bez klimy i pierburga też się da! Zostawię te 2 rzeczy na przyszły sezon :-P chyba że fundusze pozwolą i będzie okazja, a mam już na oku kolejną 80, 1Z na pierburgu, 95 rok, z klimą, środek ostatni lift, znajomy planuje sprzedawać jak padnie skrzynia bo jest już na wykończeniu i twierdzi że nie ma zamiaru jej naprawiać jak przestanie jeździć, bo ma już inne auto więc czekam cierpliwie na dawce gratów do mojej audiki :P
Tutaj zdjęcie z trochę innej perspektywy:
Obrazek
ps. zespolaki i zderzak s2 są już mówiąc delikatnie "oklepane" dlatego nie chce iść w tym kierunku, lubie 80-tki za te klasyczne ponadczasowe linie jakby nie patrzeć to B3 będące bazą i bardzo podobne stylistycznie do B4 zaczeli produkować aż 30 lat temu.

Awatar użytkownika
Sagitari
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Sagitari » 03 maja 2016, 01:29

Zdjęcie miodzio. No i jeszcze te oryginalne felgi, moim zdaniem jedne z ładniejszych, jakie były przewidziane do B4.
Napisz, czy te górne kierunkowskazy masz używki z B3, czy są to nowe zamienniki? Jestem ciekawy, bo również planuję zakup takich. Jak narazie włożyłem z tyłu pomarańczki narożne od B3 (pasują, bo mam Avanta). Na przednich błotnikach mam pomarańczowe kierunkowskazy (takie malutkie z boku), tyle że u mnie były chyba tak fabrycznie założone .
Trzeba przyznać, że mieszkasz w urodzajnej okolicy. U mnie niestety nie ma takich dawców cześci zamiennych, a przydałoby się czasem coś dokupić.

Awatar użytkownika
michal.jurzak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michal.jurzak » 03 maja 2016, 01:36

Nowe zamienniki z B3, kosztowały 17zł za sztukę, made in taiwan :-D wykonanie nie jest super jakości, ale za te pieniadze nie spodziewalem sie niczego wiecej, tylko takie mieli na stanie, co prawda było troszke zabawy z dopasowywaniem bo to zamienniki i nie pasowały idealnie ale są identyczne jak w B4, poluje od jakiegoś czasu na ori hella z b3 na złomach ale wszystkie popękane zazwyczaj :/

Awatar użytkownika
illusion
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: illusion » 03 maja 2016, 13:42

Fajnie wygląda, tak klasycznie i z elegancją. :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl