Witam wszystkich.
Jak w temacie ( głośna praca silnika i brak mocy)
Dziś wymieniałem tarcze hamulcowe z tyłu i licznik ale pewnie na pewno nie od tego się to stało . Po skończonej pracy odpalam swoje Z1 a tu zonk: głośna praca silnika jak stary traktor oraz brak mocy. Nie słyszę też turba żeby gwizdało . Ja osobiście podejrzewam rozrząd który był wymieniany około 3 m-c temu ale czekam na podpowiedz co możnba jeszcze sprawdzić?. W razie jakby był już taki temat proszę Admina o przekierowanie bo ja w wyszukiwarce nie znalazłem odpowiedzi.
[B4 1.9 1Z] Głośna praca silnika i brak mocy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Rozrząd nie przeskakuje od tak sobie ,bez przyczyny,choć czasem zdarzają się rózne cuda .Sprawdzenie go na znakach to kwestia kilku minut i od tego nalezało by zacząć .Ale zanim to zrobisz ,to na poczatek sprawdż bezpiecznik ''ENGINE '', przy spalonym n108 nie ma zasialnia i nie przestawia kąta wtrysku,co objawia się własnie głosnym klekotem .Na vagu wtedy od razu masz nie dajcy się skasować błąd n108
Ostatnio zmieniony 02 maja 2016, 19:45 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
MUNIOR widziałeś kiedyś taka bajkę o takim małym chłopczyku co jak wpadał na pomysł to mu piłeczka na głowie skakała czy żarówka się zapalała nad głową ? . Do rzeczy jak przeczytałem twojego posta to mi zaświtało jak temu małemu chłopcu że mój fenomenalny kolega wyjmował na chwilę bezpiecznik zabezpieczony takim czerwonym plastikiem z napisem "ENGINE" i teraz pytanie. Trzeba vag wpinać? czy można coś innego zawalczyć ?
-
- Forum Audi 80
Trzeba włożyć bezpiecznik na swoje miejsce i po problemie ,a koledze który wsadził tam łapy ,''podziękować '' za ''dobry uczynek ''collect6 pisze: jak przeczytałem twojego posta to mi zaświtało jak temu małemu chłopcu że mój fenomenalny kolega wyjmował na chwilę bezpiecznik zabezpieczony takim czerwonym plastikiem z napisem "ENGINE" i teraz pytanie. Trzeba vag wpinać? czy można coś innego zawalczyć ?
-
- Forum Audi 80
Naprawiało się takie ''awarie " w dwie minuty ,tyle że tam bezpiecznik siedział na miejscu i był spalonycollect6 pisze:MUNIOR zaglądam w bezpieczniki a tu leży jak k....wa na plaży bezpiecznik bo nie dość że grzebał kolega to jeszcze nie wsadził go na miejsce. On nóg w d...e już nie ma ale tobie należy się flacha jak będziesz w Radomiu to masz u mnie jak w banku a na razie