Witam
Panowie ,koledzy nie jestem dobry w te klocki pisłąem juz o moim problemie ale nie moge znalesc tej wiadomosci wydawało mi sie ze ja wysłalem ale teraz nie moge jej znalesc wiec przepraszam ale pisze ponownie Moje audi 80 B4 1993 rocznik silnk 2,0 ABT.
Mam problem tu poruszany a mianowicie pojawiahjaca sie kontrolka cisnienia oleju i do tego bzreczyk . Autko ma przyrzady pokazujace temperature oleju cisnienie oleju w barach oraz votomierz.Jak dokładnie poobserwowałem moje autko to wyglada to nastepujaco.ostatnio /wczoraj/na odcinku 6-7km zdarzyło mi sie to 5 razy . Jadac normalnie z predkoscia 50-60km /godz obroty rzedu 2-3 tys /min w pewnym momencie wskaznik cisnienia oleju spada z ponad 4bar prawie do zera i za 2 sekundy podnosci sie do góry i zaoala sie kontrolka czerwona cisnienia oleju i bzreczyk daje to 3 sygnały i gasnie .Natomiast manometr widze ze mimo normalnej jazdy pokazuje zmiany cisnienia oleju pomiedzy 2a 4 bar. Co sie dzieje czy przypadkiem nie pada pompa oleju? czy moze jest jeszce cos co opisywaliscie wyzej lub w podobnych postach.Prosze o pomoc nie chce żarżnac silnika.Ma na to wpływ instalacja LPG któr,a załozyłem ponad pól roku temu? Olej mam mineralny Mobil Super 1000 15W40 Muligrade przejechane aktualnie na nim 6000km poziom oleju prawidłowy Silnik ma przebieg jak i całe autko 212000km i raczej to pewny przebieg.Licze na wskazówki narazie autkiem nie jezdze bede czekał na podpowiedzi co robić
Pozdrawiam
[80 B4 2.0 ABT] kontrolka oleju
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL