Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[NG] Po zgaszeniu nie odpalił

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krisf1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[NG] Po zgaszeniu nie odpalił

Post autor: krisf1 » 19 maja 2016, 19:59

Witam! Miałem dzisiaj nieprzyjemną sytuację z moim autkiem, wracałem z pracy, przejechałem około 3km, zatrzymałem się na 10minut niecałe i auto odpaliło, przejechałem 150m, bo musiałem coś załatwić i auto już nie odpaliło, po czasie godzinie obejrzałęm to auto z mechanikiem który miał wolną chwilę i po kilkukrotnym przepompowaniu paliwem auto odpaliło, na początku poleciał czarnym dym i zaczęło "normalnie gadać jak gdyby nigdy nic. Ktoś ma pomysł co to może być, ponieważ nie ukrywam że auto służy do dojazdów i taka rosyjska ruletka mi niespecjalnie odpowiada. :D (Auto ma wyrzucony gaz i ponad 2 miesiące hulało)

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 19 maja 2016, 21:19

Następnym razem zobacz czy iskra nie znika.

Ale skoro kopciło na czarno to może talerz przepływomierz się zawiesił i wtrysk lał paliwo przed odpaleniem. Więc też jakby sytuacja się powtórzyła to od razu to włączaniu zapłonu uruchamiaj rozrusznik i wciskaj gaz do dechy aby nie zlać silnika na amen.

[ Dodano: 2016-05-19, 21:19 ]
Możesz też zapoznać się z tym poradnikiem: https://audi80.pl/topics77/faq-co-zr ... t98745.htm

Awatar użytkownika
krisf1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisf1 » 20 maja 2016, 17:15

Dzisiaj pojawił się kolejny objaw, auto odpaliło i po chwili zgasło odpaliłem znów i był zupełny brak reakcji na gaz, po około minucie wszystko wróciło do normy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl