[B4 2.0 ABK] Zacinająca się szyba pasażera - przycisk?
[B4 2.0 ABK] Zacinająca się szyba pasażera - przycisk?
Witam, sterowanie od strony kierowcy, czyli L+P szyba, działa bezproblemowo, ani razu się nie zacieła itd...lecz, pasażer swoim przyciskiem nie może ani odsunąć, ani zasunąć, na początku były objawy, że szyba chodziła normalnie, potem się zacinała, a teraz nic nie idzie zrobić, no chyba że poprzyciska się z parę razy, to szyba ruszy lekko do góry/dół i tyle...każdy stwierdza, iż jest to wina przełącznika pasażera (przycisk), ale chce się upewnić.Jeśli chodzi o rozebranie, i złożenie potem tego w całość, jest jakiś problem, czy nie opłaca się za to brać?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Witam !!! Nie chce otwierać nowego tematu więc piszę w tym
Mam problem z szybami
A mianowicie prawa tylna mi nie działa już rok a chciałbym z tym zrobić ( nagle przestała działać silniczek ???? ) ani nie reaguje z kierowcy ani z drzwi tylnych.
A druga sprawa mi się dzisiaj się przytrafiła !!!
Przyszedłem z pracy na polu gorąco autko stoi na dworze!!!
Pojechałem do sklepu i w jedno miejsce i otwieram sobie szybę moją LP i postanowiłem otworzyć też od pasażera PP do połowy. Wchodzę do sklepu i chce zamknąć szyby i tu zonk.
Moja szyba się zamknęła a prawa lipa nic nie reaguje z przyciska mojego ani pasażera.
Dopiero otworzyłem drzwi i postukałem po drzwiach i się ruszyła na dół ale do góry nie chciała iść. Wkur..... jestem bo sobie otworzyłem jeszcze bardziej.
Ale jakość udało mi się przyciskiem ruszać góra dół góra dół góra dół i pukać po tapicerce i poszła do góry się zamknęła.
Co myślicie, co mogło się zepsuć ??? Dzień wcześniej chodziło normalnie, nie było problemów z chodzeniem szyb wolniej czy szybciej.
Co to może być, muszę się umówić do elektromechanika żeby mi na to popatrzył na te obie szyby i dodatkowo na centralny i wymienił panel nawiewów.
Mam problem z szybami
A mianowicie prawa tylna mi nie działa już rok a chciałbym z tym zrobić ( nagle przestała działać silniczek ???? ) ani nie reaguje z kierowcy ani z drzwi tylnych.
A druga sprawa mi się dzisiaj się przytrafiła !!!
Przyszedłem z pracy na polu gorąco autko stoi na dworze!!!
Pojechałem do sklepu i w jedno miejsce i otwieram sobie szybę moją LP i postanowiłem otworzyć też od pasażera PP do połowy. Wchodzę do sklepu i chce zamknąć szyby i tu zonk.
Moja szyba się zamknęła a prawa lipa nic nie reaguje z przyciska mojego ani pasażera.
Dopiero otworzyłem drzwi i postukałem po drzwiach i się ruszyła na dół ale do góry nie chciała iść. Wkur..... jestem bo sobie otworzyłem jeszcze bardziej.
Ale jakość udało mi się przyciskiem ruszać góra dół góra dół góra dół i pukać po tapicerce i poszła do góry się zamknęła.
Co myślicie, co mogło się zepsuć ??? Dzień wcześniej chodziło normalnie, nie było problemów z chodzeniem szyb wolniej czy szybciej.
Co to może być, muszę się umówić do elektromechanika żeby mi na to popatrzył na te obie szyby i dodatkowo na centralny i wymienił panel nawiewów.