Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Wymiana zegarów - stary zegar z komputerem pokł

ODPOWIEDZ
DonBaleo

[B4 2.0 ABK] Wymiana zegarów - stary zegar z komputerem pokł

Post autor: DonBaleo » 03 cze 2016, 20:31

Dzień dobry wszystkim :-)
Sprawa wygląda następująco. Zaczęło mi wyrzucać bezpiecznik nr 14. Nie było podświetlenia zegarów, nawiewów oraz tablicy rejestracyjnej.
Po poszukiwaniach elektryk doszedł do tego, że zwarcie robi żółta kostka na zegarach ("Panie, tak iskrzyć zaczęło jak wyjmowałem, że sąsiady myślały, że sylwestra już świętuję").
Zegary już posiadały komputer pokładowy, który poniekąd i tak miał swoje osobne życie. Doszliśmy do wniosku, że lepiej kupić nowy zegar niż bawić się w ratowanie tego, ponieważ poprzedni właściciel zaczął w nim rzeźbić żywicą, taśmami itp. itd.
I teraz pytanie, na co zwrócić uwagę przy kupnie nowego zegara?
Rozumiem, że jak zegary były w benzynie to szukać tylko i wyłącznie z benzyny.
Czy pojemność silnika ma znaczenie?
No i skoro wcześniej miałem komputer to czy 'nowa' wersja bez komputera będzie działać i da się podłączyć bez problemu?
I jeszcze ostatnie, od czego są te jakby zaślepki w środkowej części na dole podpisane L1, L2, L3 itd? (załącznik)
Widziałem na allegro, że w różnych zegarach różne 'eLki' są zasłonięte a w innych w tym miejscu są te plastikowe 'kółka'.

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 03 cze 2016, 20:45

DonBaleo, na większość twoich pytań odpowiedzi już są na forum wystarczyło poszukać paluszkiem_nono
DonBaleo pisze:Widziałem na allegro, że w różnych zegarach różne 'eLki' są zasłonięte a w innych w tym miejscu są te plastikowe 'kółka'.
kontrolki zwykle cos sygnalizują a skoro czegoś nie masz to i kontrolki też ci raczej nie trzeba i na odwrót.
DonBaleo pisze:Czy pojemność silnika ma znaczenie?
ma, szukaj od 4-5 cyl.
DonBaleo pisze:No i skoro wcześniej miałem komputer to czy 'nowa' wersja bez komputera będzie działać i da się podłączyć bez problemu?
będzie, poza funkcjami których nie będziesz miał w nowym liczniku

DonBaleo pisze:I jeszcze ostatnie, od czego są te jakby zaślepki w środkowej części na dole podpisane L1, L2, L3 itd? (załącznik)
jakie zaslepki?

DonBaleo

Post autor: DonBaleo » 03 cze 2016, 21:01

DonBaleo pisze:I jeszcze ostatnie, od czego są te jakby zaślepki w środkowej części na dole podpisane L1, L2, L3 itd? (załącznik)
jakie zaslepki?[/quote]

Chodziło mi o kontrolki, o których powiedziałeś wcześniej :) Jestem zielony jeśli chodzi o rzeczy związane z elektryką więc wybacz za okaleczenie słownictwa, nawet głupi nie sprawdziłem, że to są żaróweczki, a tam gdzie ich nie ma to miejsce na inne, których nie potrzebuję. mysli_
Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
Piotrekdriver1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Piotrekdriver1 » 03 cze 2016, 21:06

Zaślepki to zaślepione miejsca na żarówki kontrolek a plastikowe kółka to żarówki😀

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl