[B4 2.0 ABT] Przerobienie gazu
[B4 2.0 ABT] Przerobienie gazu
Witam mam pytanie odnośnie przerobienia sekwencji na zwykły gaz chodzi o to bym miał zwykły przełącznik i mógł zapalić z gazu można coś takiego zrobić
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jakoś nie wierze, bo nikt do ABT nie montuje sekwencji większość monterów nawet nie wie że to jest możliwe. Chyba że masz inny silnik niż wpisałeś.Pawlo1945 pisze:Mam napewno sekwencje bo mam papiery od gazu
A w papierach zazwyczaj jest co innego niż to co pod maską zamontowane. Daj najlepiej zdjęcie spod maski i zdjęcie przycisku od gazu.
-
- Forum Audi 80
Niektóre sterowniki z jednym przyciskiem (taki jak masz) mają funkcje odpalania awaryjnego odpalania na gazie. Tylko jest ona często upierdliwa w użyciu albo wyłączona.
Jak nie pali na benzynie to przyczyną może być zepsuta adaptacja od jazdy na gazie. Odłącz akumulator na 15 minut, podłącz i zobacz jak odpala.
Na szybko i prostu możesz sobie zrobić przycisk podłączony gdzieś do plusa po zapłonie i wpięty do elektrozaworu gazu. Gdy będziesz chciał odpalić na gazie to go wciskasz i kręcisz rozrusznikiem. Później jak sterownik przełączy na gaz to puszczasz. Jedynie do tego będziesz musiał zdjąć kostkę zasilającą wtryskiwacz aby nie szła benzyna i gaz przed przełączeniem albo zrobić przekaźnik odcinający wtrysk gdy zasilane są elektrozawory.
A jak chcesz montować przełącznik 3-pozycyjny to tyle on kosztuje: http://www.phjacus.pl/P1-Przelacznik-AC ... W-p41.html
Tu masz instrukcje montażu i podłączenia.
Jeśli chcesz zlecić komuś montaż to będzie kosztować max 50zł.
Jak nie pali na benzynie to przyczyną może być zepsuta adaptacja od jazdy na gazie. Odłącz akumulator na 15 minut, podłącz i zobacz jak odpala.
Na szybko i prostu możesz sobie zrobić przycisk podłączony gdzieś do plusa po zapłonie i wpięty do elektrozaworu gazu. Gdy będziesz chciał odpalić na gazie to go wciskasz i kręcisz rozrusznikiem. Później jak sterownik przełączy na gaz to puszczasz. Jedynie do tego będziesz musiał zdjąć kostkę zasilającą wtryskiwacz aby nie szła benzyna i gaz przed przełączeniem albo zrobić przekaźnik odcinający wtrysk gdy zasilane są elektrozawory.
A jak chcesz montować przełącznik 3-pozycyjny to tyle on kosztuje: http://www.phjacus.pl/P1-Przelacznik-AC ... W-p41.html
Tu masz instrukcje montażu i podłączenia.
Jeśli chcesz zlecić komuś montaż to będzie kosztować max 50zł.
Re: Przerobienie gazu
Napisz tylko po co Ci to?Pawlo1945 pisze:Witam mam pytanie odnośnie przerobienia sekwencji na zwykły gaz chodzi o to bym miał zwykły przełącznik i mógł zapalić z gazu można coś takiego zrobić
Po co tak kombinować?
Jaki masz zamysł?
Bo przepraszam,ale nie rozumiem.....
-
- Forum Audi 80
W nowszych sekwencjach polskich producentów tak właśnie jest.Kaczors51 pisze:Jeżeli to ci coś pomoże to u mojego kumpla, który ma sekwencje jest tak, że jeśli chce awaryjnie z gazu zapalić, to musi trzymać przycisk na tym przełączniku podczas włączania zapłonu i odpalaniu
Ale np. w II generacji popularnego KME Bingo raz że musi być taka opcja ustawiona przez komputer po drugie trzeba po włączeniu przez 10 sekund trzymać przycisk aby to uruchomić. I weź tu trzymaj 10 sekund przy każdym odpalaniu.