Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] projekt . Swap z R4-8v SOHC na 16V DohC

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
KubaAudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3] projekt . Swap z R4-8v SOHC na 16V DohC

Post autor: KubaAudi » 24 maja 2016, 01:07

Cześć wam . Świeżo dołączyłem na to forum ponieważ potrzebuje parę porad czy się za do zabierać. Mam Audi 80 b3 comfort edition z 1991r. Sprowadzona z niemiec , jest w niej silnik 2.0 115 km z wtryskiem mechanicznym . O dziwo jak kupuje części to nigdzie nigdy w systemie nie mają tego modelu tylko mają Quatro i zawsze kupuje części jak do quarto.

Chce zrobić z niej projekt i nasuwa mi się pytanie ile zachodu jest z swapem na 2.0 16 v z obecnego. Oczywiście komputer to wiadomka.

Do tego mam paru mechaników ale poszukuje wciąż kogoś kto się podejmie takiego czegoś fajnie jeśli z Dolnegośląska, Chodzi o znalezienie silnika , regeneracja i włożenie.

Jeśli macie coś do powiedzenia w tym temacie to zapraszam i dziękuje za odpowiedzi . Pozdr
Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 19:29 przez KubaAudi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
audki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: Audi B3 projekt . Swap z R4-8v SOHC na 16V DohC

Post autor: audki » 24 maja 2016, 07:32

KubaAudi pisze:Cześć wam . Świeżo dołączyłem na to forum ponieważ potrzebuje parę porad czy się za do zabierać. Mam Audi 80 b3 comfort edition z 1991r. Sprowadzona z niemiec , jest w niej silnik 2.0 115 km z wtryskiem mechanicznym . O dziwo jak kupuje części to nigdzie nigdy w systemie nie mają tego modelu tylko mają Quatro i zawsze kupuje części jak do quarto.

Chce zrobić z niej projekt i nasuwa mi się pytanie ile zachodu jest z swapem na 2.0 16 v z obecnego. Oczywiście komputer to wiadomka.

Do tego mam paru mechaników ale poszukuje wciąż kogoś kto się podejmie takiego czegoś fajnie jeśli z Dolnegośląska, Chodzi o znalezienie silnika , regeneracja i włożenie.

Jeśli macie coś do powiedzenia w tym temacie to zapraszam i dziękuje za odpowiedzi . Pozdr
Problemu nie powinno być żadnego trzeba tylko posprawdzać kolejność kabelkologi czy może będzie trzeba dorobić jakieś kabelki, tylko czemu akurat 2,0?? ja bym osobiście szedł w 1,8T.

Awatar użytkownika
czaras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czaras » 06 cze 2016, 00:07

No właśnie, ludzie przecież nawet swapują 2.0 16V na 1.8T.

Można od razu zrobić dwa kroki zamiast jednego. ;)

lukaszgucio1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lukaszgucio1 » 06 cze 2016, 13:47

To fakt, rozważ 1.8t. Zrozumiałbym swap na pięciocylindrówkę na mechanicznym wtrysku dla samych wrażeń słuchowych :D

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 17 cze 2016, 18:20

Jakbyś chciał swapować, to zapraszam. Info na PW.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl