Ta listwa słabo wygląda jak jest zapalona i sie na nią patrzy, kiedy jest zgaszona całkiem nieźle się komponuje, a nocą bardzo fajnie oświetla tył i deskę. Myślę co by tu zrobić żeby ją trochę zasłonić żeby osoba siedząca z przodu oglądając się do tyłu nie widziała tych pojedynczych diod bo to psuje cały efekt (taki pasek rodem zdjęty z choinki bożonarodzeniowej)GerB3 pisze:Ta listwa Led z tyłu kijowo wygląda ale poza tym to klasa
Nie myślałeś dać kierunki pomarańczowe z przodu ?
Pomarańczowe kierunki jakoś do mnie nie przemawiają... Może kiedyś na przymiarkę założę
[ Dodano: 2016-06-16, 16:46 ]
Wakacje się zbliżają, będzie praca, będą pieniądze, będą naprawy i modyfikacje
W sobotę wymienię poduszkę/łożysko McPherson-a bo mam dość tych stuków. Dzisiaj wszedłem pod samochód i zobaczyłem, że zdewastowany jest łącznik stabilizatora (dolna guma cała poszarpana) więc to jest następne w kolejce. Jeśli objawy nadal nie ustąpią wymienię tuleje wahacza. Na koniec zostawię sobie sworzeń i przegub. To już nie licząc amortyzatora i maglownicy będzie ful bo cały drążek kierowniczy wraz z końcówką jest już wymieniony, więc z tej prawej strony na prawdę nic więcej już nie ma co my mogło tak pukać. Forumowicze podsuwają mi, że do wymiany może być zawieszenie silnika. Poduszki silnika są okej, a poduszka skrzyni jest bardziej po lewej stronie auta, a mi puka ewidentnie z prawej przy kole...
Poluje teraz na zderzaki lakierowane. Najlepiej by było gdybym znalazł zderzaki w lakierze LZ3T, ale to jest jak trafienie 6 w lotka dlatego szukam najtańszych zderzaków w lakierze, i przemaluje je na odpowiedni kolor. To jest priorytetowa sprawa na ten moment
W lipcu wymienię klocki, rozrząd, oleje i filtry. Jeśli plan się powiedzie w sierpniu będę miał wyprowadzony na prostą samochód przy którym w końcu nie będzie nic do roboty!
[ Dodano: 2016-06-22, 16:06 ]
W końcu wziąłem się za zawias w moim Audi. Póki co prawa strona bo z lewej na razie cisza. Na pierwszy ogień poszło łożysko McPehrsona. Wymiana łatwa i przyjemna oczywiście posiadając odpowiedni sprzęt.
Wymiana była konieczna! Na zdjęciu nowa poduszka i ta którą wyjąłem
Niestety stuki nie ustały... I teraz panowie jest sprawa. Napisałem już o tym w dziale technicznym, ale napisze też tutaj... Czy w miejscu widocznym na filmie powinien być taki luz? Co zrobic żeby go zlikwidować (śruba jest dokręcona)
Czy to może być powód walenia przy gwałtownym wciskaniu gazu? Z drugiej strony nie ma tego luzu i nic nie puka...
Obciążenie auta nic nie zmienia
W przyszłym tygodniu wymieniam łączniki stabilizatorów. Po podniesieniu auta zobu stron wyczułem luzy i z jednej i z drugiej strony. W sklepie polecono mi łączniki firmy NK. Chciałem Lemfordera ale NK 39zł a Lemforder 127zł. Po srodku jest tylko Ruville o którym ja mam złe zdanie...
P.S.
Jeszcze dodam, że na filmie używam minimalnej siły... To wręcz luźno lata..