[B4 1.9 1Z] Spadek z obrotów
[B4 1.9 1Z] Spadek z obrotów
Witam , Panowie mam problem a wygląda on następująco.
Po wciśnięciu pedału gazu odcina mi go całkowicie , obroty spadają .
Wystarcz lekko opuścić pedał gazu i wcisnąć ponownie i normalnie się trzyma na obrotach jak gdyby nigdy nic. Po całkowitym opuszczeniu go dzieje się to samo . I tak cały czas ..
Panowie , doradźcie coś !
Po wciśnięciu pedału gazu odcina mi go całkowicie , obroty spadają .
Wystarcz lekko opuścić pedał gazu i wcisnąć ponownie i normalnie się trzyma na obrotach jak gdyby nigdy nic. Po całkowitym opuszczeniu go dzieje się to samo . I tak cały czas ..
Panowie , doradźcie coś !
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak dzieje się to w czasie jazdy ,to najprawdopodobniej dzieje się coś z nastawnikiem ...ewentualnie kupa powietrza w przewodzie zasilajacym pompę wtryskową...ewentualnie "odcinka " z przeładowania ...cięzko postawić diagnozę po tak pobierznym opisie ,trzeba podpiać vaga i sprawdzić parametry podczas jazdy
Ostatnio zmieniony 19 lip 2016, 18:14 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Cięzko się diagnozuje "przez neta " wiec następne pytanie ...nastawnik indukcyjny ,czy potencjometryczny?CitkoZ1 pisze:Nic nie dymi , wyglada to po prostu tak jakbym zdjął całkowicie noge z gazu.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2016, 18:38 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
i wszystko jasne . Próbuj przemyć scieżki nastawnika ,jak nie pomoże to szukaj sprawnego,albo przerabiaj na indukcyjny,bo "inwestycje" w reanimację potencjometrów są mało rozsądneCitkoZ1 pisze:potencjometryczny
Ostatnio zmieniony 19 lip 2016, 19:10 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Odkrecasz dekielek nastawnika ,widzisz dwa rzędy ścieżek po których chodzą styki ,odsuwasz ręcznie ruchomą cześć ze stykami i myjesz delikatnie sciezki malym pędzelkiem umoczonym w benzynie ,tylko delikatnie zeby nie pogiąc delikatnych blaszek styków ...pomaga jak na ściezkach widac ewidentnie odłożoną warstwę brudu ,lub innego syfu zalepiającego ściezki ...jak ściezki są czyste ,to szkoda roboty bo nic nie pomoże .Jak nic nie pomoże przemycie , to odsyłam do tego tematu https://audi80.pl/topics87/b4-19-1z- ... t86935.htmCitkoZ1 pisze:Możesz opisać trochę dokładniej jak to zrobić ?
Ostatnio zmieniony 19 lip 2016, 19:19 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.