Moja osiemdziesiątka trafiła do mnie w grudniu 2015 od drugiego właściciela, pierwszego w Polsce. Rocznik 1994, na osprzęcie Pierburga Stan mechaniczny na chwilę obecną można śmiało określić na bardzo dobry, wszystko działa jak powinno, a przegląd przeszła bez zająknięcia Miało to być po prostu niedrogie, pierwsze w życiu autko do przemieszczania się, ale szybko zrozumiałem, że Audi 80 to nie jest zwykłe pudełko z kołami. Ona ma w sobie to COŚ 8-)
Z wyposażenia (nie ma tego za wiele):
-Szyberdach elektryczny
-Obrotomierz
-Wspomaganie kierownicy
-ABS
-Tarcze hamulcowe przód i tył
-Dzielona tylna kanapa
-Korbotronik
-Radio Audi Gamma na kasety (jest klimat, szkoda mi się go pozbywać)
Od zakupu zrobione zostało:
-Wymiana rozrządu z całym osprzętem
-Wymiana oleju i filtrów
-Remont głowicy (przepuszczała olej, sytuacja znana przy zakupie)
-Wymiana tulei i sworzni przedniego zawieszenia
Do zrobienia pozostały tuleje tylnej belki na ori lemforder i usunięcie niewielkich oznak korozji na błotnikach
Prawdopodobnie do wywalenia pójdą też te dodatkowe kierunki na czarnych listwach z przodu, bo średnio mi się one podobają, ale w listwach są otworki na przewody i trzeba by było je wymienić na nowe
Fotki zaraz po zakupie:
I z młodszą siostrą
Be piątka mojego taty:
Wczorajsza podróż do Chełmu, 400km w jedną stronę. Osiemdziesiątka też może
[B4 1.9 TDI 1Z] Plan powrotu do stanu fabrycznego
O listwach z v-ki myślałem, ale narazie będą musiały poczekać Dziurki są niewielkie, jakby były zrobione grubą igłą, w wolnej chwili spróbuję coś z tym poradzić i przy okazji odświeżyć nieco te plastiki Mam już pewien pomysł, niedrogi ale okaże się co z tego wyjdzie. Dzisiaj w aucie wylądowały nowe żarówki w światłach mijania phillips extreme vision i trzeba przyznać, że robią robotę
czaras pisze:Radio Gamma bym zostawuił, ja zrobiłem nawet tak, że wywaliłem radio CD, które siedziało przy zakupie i wsadziłem ori Gamma. Kaseta z kablem AUX i hula.
Tak właśnie jest i tak też zostanie Jedyne co mnie wnerwia niemiłosiernie to kable plątające się po aucie, dlatego mam zamiar w najbliższym czasie domowym sposobem nagrać kilka kaset z pożądaną muzyką i będzie idealnie
Temat trochę ucichł, więc trzeba by powiedzieć co się zmienia Dzisiaj wpadły silentblocki Lemforder. Błotniki przednie ori używane czekają sobie przygotowane do malowania, ale założę je chyba dopiero po zimie Bestia dzielnie połyka kilometry, chyba niedługo zasłuży sobie na kierunki w zderzaku
W wolnym czasie fotel kierowcy pójdzie do odnowienia
W wolnym czasie fotel kierowcy pójdzie do odnowienia