Witam
Mam kolejny problem z gazem w moim aucie ;/
Wygląda to tak , że po przestawieniu centralki od gazu na ,, zero '' po wypaleniu gazu , i przełączeniu na benzynę , auto chwilę pracuje normalnie ( ma moc ) lecz po upływie może 30 s , silnik stopniowo zaczyna tracić moc , kopci , spadają obroty i gaśnie ...
odpala i jest to samo , po przełączeniu centralki znowu na ,, zero '' silnik pracuje i nie gaśnie , po załączeniu gazu zaczyna zamulać i gaśnie , lecz po ponownej reanimacji i przegazówce auto pali normalnie na gazie . Dodam iż silnik nie pracował na benzynie zbyt długo w obawie iż mogę coś w ten sposób uszkodzić , benzynę nalałem wczoraj świeżą prosto z Orlena w baku wcześniej nie było prawie nic , poprzedni właściciel deklarował iż silnik pracuje na benzynie , ale nawet w chwili zakupu , gdy chcieliśmy go odpalić na benzynie było to samo .
[B3 1.8 RU] brak mocy i kopcenie po przełączeniu na benzynę
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 RU] brak mocy i kopcenie po przełączeniu na benzynę
Ostatnio zmieniony 31 lip 2016, 22:09 przez Doładowany, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Doładowany, jak tu czegoś nie rozumiem bo mi tu coś wygląda że masz problem na bp a nie na lpg jak to twierdzisz, to jak to jest?
prawdopodobnie jest tam jeszcze bp a ty dolewasz gazu i tym samym zalewasz silnik. Nieraz to przerabiałem mając gaźnikowca, trzeba się tego nauczyć obsługiwać.Doładowany pisze:po przełączeniu centralki znowu na ,, zero '' silnik pracuje i nie gaśnie , po załączeniu gazu zaczyna zamulać i gaśnie , lecz po ponownej reanimacji i przegazówce auto pali normalnie na gazie .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Możesz mieć problem z gaźnikiem jeśli jeździł tylko na gazie to mógł pływak się przedziurawić albo zawór odcinający benzynę gdy poziom benzyny w gaźniku jest odpowiedni może nie odcinać. Efektem tych usterek będzie to że gaźnik nie przestanie przyjmować paliwa i po chwili zalewa silnika.
Lub też centralka nie odcina gazu, dobrze by było sprawdzić czy znika napięcie z elektrozaworów gazu.
Zresztą nawet jakbyś miał sprawny gaźnik to i tobie nie chciałby się bawić w przełączania na benzynę tego ustrojstwa.
Lub też centralka nie odcina gazu, dobrze by było sprawdzić czy znika napięcie z elektrozaworów gazu.
Zresztą nawet jakbyś miał sprawny gaźnik to i tobie nie chciałby się bawić w przełączania na benzynę tego ustrojstwa.
-
- Forum Audi 80
Obecnie auto pali na benzynie , lecz po wciśnięciu mocniej gazu , auto najpierw dławi się i naglę dostaje strzała i zaczyna nieregularnie przyśpieszać . Mechanik mówił , że jakiś pływak może się zacinać jak silnik długo nie pracuje na pb. i to może być właśnie przyczyna ów problemu .
Temat do zamknięcia .
Temat do zamknięcia .