[B4 2.0 ABK] nie chodzi na paliwie
-
- Audi 80 Klub
[B4 2.0 ABK] nie chodzi na paliwie
Witam. Dzisiaj rano odpalila maszyna jakos tak dziwnie na PB po paru minutach przelaczylem na LPG i pojechalem na miasto. Po 15 minutach wracam do auta i juz nie chcialo zapalic na paliwie. Przylazlem z roboty niedawno mowie zobacze czy zatrybi ale na paliwie nic. To na gazie srpobowalem i odpalil i jezdzilem troche na gazie. I co strwierdzilem jak sie zaplon przekreci wogole nie slychac pompki paliwa. A bylo ja dosyc dobrze slychac zawsze i nawet podczas jady troche byla slyszalna. Przekaznik 208 podmienony i nic, bezpiecznik 13 caly. Czyzby czekala mnie wymiana pompki paliwa?? Czy moze jeszcze cos odpowiada za dzialanie pompki ??
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
Oj oj... Nie zapomnij, że na gazie pompka działa non-stop i utrzymuje na listwie ciśnienie dlatego przy przełączaniu z LPG na benze nie czuć różnicy. A i pompki w silnikach z LPG psują się dlatego, że się jeździ na mniej niż 1/4 benzyny w baku. I może się zatrzeć.PieterB pisze:koziolmc60, ty i tak tylko zapalasz na bp, to nawet jak najtańszą weźmiesz to i tak trochę powinna posłużyć, jam mam jakąś tanichę za 110 zł i służy mi już chyba 3 rok
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
u mnie nie działa(sekwencja)Zib3l pisze:Oj oj... Nie zapomnij, że na gazie pompka działa non-stop i utrzymuje na listwie ciśnienie dlatego przy przełączaniu z LPG na benze nie czuć różnicy. A i pompki w silnikach z LPG psują się dlatego, że się jeździ na mniej niż 1/4 benzyny w baku. I może się zatrzeć.PieterB pisze:koziolmc60, ty i tak tylko zapalasz na bp, to nawet jak najtańszą weźmiesz to i tak trochę powinna posłużyć, jam mam jakąś tanichę za 110 zł i służy mi już chyba 3 rok
Nie kłam... Ja mam sekwe też STAG 200 GoFast i AC W02. To gdy chcesz przełączyć na PB to co szarpie Ci? Jaki masz komp LPG? Bo jak gadałem ze swoim gazownikiem to masz jedynie oszukanie ECU, że ma nie wtryskiwać PB a pompka działa nadal i nawet na YT oglądałem typa co mówił, że nie wolno na dnie baku PB jeździć na LPG. Także ciekawe jakim cudem tak masz... Może za mocne oburzenie w moim poście ale nie przejmuj się tym xD
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Pompkę odcina się tylko w mechanicznym wtrysku a czy to sekwencja czy I/II generacja + silnik na wtrysku elektronicznym odcina się wtryskiwacze a pompka pracuje.
Oczywiście zawsze można sobie zrobić odcięcie nawet przy elektronicznym wtrysku. Jedynie przy sekwencji trzeba ustawić przełączania wszystkich wtryskiwaczy jednocześnie i upewnić się że opcja podpierania benzyną przy spadku ciśnienia gazu jest wyłączona bo inaczej będzie szarpać czy to przy przełączaniu czy przy jeździe.
Oczywiście zawsze można sobie zrobić odcięcie nawet przy elektronicznym wtrysku. Jedynie przy sekwencji trzeba ustawić przełączania wszystkich wtryskiwaczy jednocześnie i upewnić się że opcja podpierania benzyną przy spadku ciśnienia gazu jest wyłączona bo inaczej będzie szarpać czy to przy przełączaniu czy przy jeździe.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2016, 23:48 przez maciek889, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
w wolnej chwili sprawdzę to tak na 100% bo aktualnie pompa którą mam chodzi tak cicho że jej nie słychać. Ale tamta stara która mi padła troszkę buczała i w momencie przełączenia na lpg cichła więc taki jakby nie pracowała.Zib3l pisze:Nie kłam... Ja mam sekwe też STAG 200 GoFast i AC W02. To gdy chcesz przełączyć na PB to co szarpie Ci?
Jeśli faktycznie chodzi cały czas to oznacza że tak pompa którą kupiłem jest lepsza niż mi się wydawała na początku.
-
- Audi 80 Klub