foty
[ Dodano: 2016-08-14, 15:11 ]
reszta
[ Dodano: 2016-08-14, 15:12 ]
wciąż
[ Dodano: 2016-08-14, 15:14 ]
parownik 80
[ Dodano: 2016-08-14, 15:15 ]
muszę jeszcze znaleź z montażu foty
[b4 1,6 ADA ] SWAP na TDI
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
podziękował
[ Dodano: 2016-08-15, 21:22 ]
więc tak do klimy są dokładki ( dystanse ) pod koła pompy wody i wspomagania oraz dokładka na wał. Z działań to trafił lepszy zderzak ( poprzedni właściciel miał lekkie spotkanie z sarną ) z halogenami niestety w słabym stanie i bez lewej zaślepki, co stanowiło pewne wyzwanie gdzie cały zderzak z halogenami 100 a za dwie zaślepki z przesyłką 70 choć potrzebowałem tylko lewą. Co do halogenów to świecą tragicznie zużyte odbłyśniki tu myślę nad zamiennikami tylko nie wiem czy w ogóle te halogeny świecą jakoś ? Te co miałem nie ori ( wesem ) świeciły bardzo dobrze.
[ Dodano: 2017-08-18, 00:00 ]
witam po jakimś czasie biała wciąż śmiga ( żona ją ujeżdża ) czerwoną dostał brat a ja nabyłem 3, kombi w 1z 94r później zapodam jakieś foty. pozdro
[ Dodano: 2017-08-31, 23:09 ]
więc tak oto 3 do serii B4 kombi 1.9tdi 94r
el szyby przód
abs
klima manualna
halogeny przednie
tempomat
[ Dodano: 2017-09-09, 21:17 ]
Plany na srebrną :
- grzany tyłek ( maty mam z skody przełączniki ori wiązka do zrobienia )
- wyłącznik ABS ( włącznik jest wiązka do zrobienia )
- wymiana fotela ( kwestia znalezienia granatowego w dobrym stanie )
- poprawa podsufitki jak w każdej kombi
[ Dodano: 2017-10-10, 00:00 ]
Tak przeprowadziłem kilka remontów w białej :
- zaciski tył
- tuleje tylnej belki
- tuleje wahaczy
-przewody gumowe tył.
Tu co do zacisków ja wymieniając uszczelki wymieniałem też mosiężną tulejkę prowadzącą grzechotkę ( wykonana samemu )
Tuleje belki jak i wahaczy samorobnymi tulejami, tu ważne dokręcamy na opuszczonym pojeździe, żeby nie musiały pracować po opuszczeniu.
Przewody musiałem podgrzać bo stawiały ogromny opór.
[ Dodano: 2017-10-10, 00:09 ]
[ Dodano: 2018-03-14, 17:44 ]
Przeprowadziłem regenerację lamp i halogenów, odbłyśniki wysyłałem do firmy regenrujacej je i za wszystko wyszło z przesyłką 250pln. Co do szkieł to polerowałem sam ciężkie mozolne zajęcie. Dalej nie tanie materiały ok 200pln, jak i przy dużych odpryskach szkło może pęknąć z 6 szkieł od halogenów 2 pękły, a w necie nowe szkło w granicach 20pln tylko że bez napisu hella czy bosch. W dizlu wyczyścilem nastawnik oraz zmieniłem wtryski na 216 wzm bo stare lały trochę. Po czyszczeniu auto lepiej odpala jak i nie miało szarpania przy stałej prędkości w zakresie 1200 1600 obrotów. Po wtryskach i regulacji dawki zupełnie lepsze auto. Z czasem zobaczymy jakiś virus i może turbo , ic . Ale to plany.
[ Dodano: 2016-08-15, 21:22 ]
więc tak do klimy są dokładki ( dystanse ) pod koła pompy wody i wspomagania oraz dokładka na wał. Z działań to trafił lepszy zderzak ( poprzedni właściciel miał lekkie spotkanie z sarną ) z halogenami niestety w słabym stanie i bez lewej zaślepki, co stanowiło pewne wyzwanie gdzie cały zderzak z halogenami 100 a za dwie zaślepki z przesyłką 70 choć potrzebowałem tylko lewą. Co do halogenów to świecą tragicznie zużyte odbłyśniki tu myślę nad zamiennikami tylko nie wiem czy w ogóle te halogeny świecą jakoś ? Te co miałem nie ori ( wesem ) świeciły bardzo dobrze.
[ Dodano: 2017-08-18, 00:00 ]
witam po jakimś czasie biała wciąż śmiga ( żona ją ujeżdża ) czerwoną dostał brat a ja nabyłem 3, kombi w 1z 94r później zapodam jakieś foty. pozdro
[ Dodano: 2017-08-31, 23:09 ]
więc tak oto 3 do serii B4 kombi 1.9tdi 94r
el szyby przód
abs
klima manualna
halogeny przednie
tempomat
[ Dodano: 2017-09-09, 21:17 ]
Plany na srebrną :
- grzany tyłek ( maty mam z skody przełączniki ori wiązka do zrobienia )
- wyłącznik ABS ( włącznik jest wiązka do zrobienia )
- wymiana fotela ( kwestia znalezienia granatowego w dobrym stanie )
- poprawa podsufitki jak w każdej kombi
[ Dodano: 2017-10-10, 00:00 ]
Tak przeprowadziłem kilka remontów w białej :
- zaciski tył
- tuleje tylnej belki
- tuleje wahaczy
-przewody gumowe tył.
Tu co do zacisków ja wymieniając uszczelki wymieniałem też mosiężną tulejkę prowadzącą grzechotkę ( wykonana samemu )
Tuleje belki jak i wahaczy samorobnymi tulejami, tu ważne dokręcamy na opuszczonym pojeździe, żeby nie musiały pracować po opuszczeniu.
Przewody musiałem podgrzać bo stawiały ogromny opór.
[ Dodano: 2017-10-10, 00:09 ]
[ Dodano: 2018-03-14, 17:44 ]
Przeprowadziłem regenerację lamp i halogenów, odbłyśniki wysyłałem do firmy regenrujacej je i za wszystko wyszło z przesyłką 250pln. Co do szkieł to polerowałem sam ciężkie mozolne zajęcie. Dalej nie tanie materiały ok 200pln, jak i przy dużych odpryskach szkło może pęknąć z 6 szkieł od halogenów 2 pękły, a w necie nowe szkło w granicach 20pln tylko że bez napisu hella czy bosch. W dizlu wyczyścilem nastawnik oraz zmieniłem wtryski na 216 wzm bo stare lały trochę. Po czyszczeniu auto lepiej odpala jak i nie miało szarpania przy stałej prędkości w zakresie 1200 1600 obrotów. Po wtryskach i regulacji dawki zupełnie lepsze auto. Z czasem zobaczymy jakiś virus i może turbo , ic . Ale to plany.
- dzikx
- Forum Audi 80
Re: [b4 1,6 ADA ] co z nim zrobić.
Wiec tak auto ciągle w moich rękach, ciągle wkurza, mimo zmiany skrzyni biegów na dłuższą, przerobienia gazu na sekwencje nie zostałem zadowolony. Z 1.6 bata nie ukręci się. Więc jako że buda wciąż nie jest zła zmienię serce na jedyne słuszne czyli TDI.
- dzikx
- Forum Audi 80
Re: [b4 1,6 ADA ] SWAP na TDI
I postanowiłem , nie ma nic względnego ( nawet do naprawy ) w małych pieniądzach więc zmiana serca na ahu z paska B5 . Po wyjęciu pierwsze załamki że nie będzie za pięknie i prosto. Wrzucił bym foto ale nie mogę się odnaleźć jeszcze
- JakiBoY
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1,8 AEB
- Kontakt:
Odnalazłeś się już? To wrzucaj fotki hehehe
Co do osłony przełączników to może być tak że masz szczelinę bo masz zła osłonę. Było ich kilka rodzajów pod każdą kierownice inna. I może po prostu ktoś nie zmienił osłony. Bo raczej wątpię żebyś miał dystans i kierownice wysunięta do przodu
Co do osłony przełączników to może być tak że masz szczelinę bo masz zła osłonę. Było ich kilka rodzajów pod każdą kierownice inna. I może po prostu ktoś nie zmienił osłony. Bo raczej wątpię żebyś miał dystans i kierownice wysunięta do przodu
- dzikx
- Forum Audi 80
Ogólnie odpala z miejsca się porusza pozostał mi dolot , wydech, łapę centralna silnika muszę dorobić i dopracować wszystko żeby było jakoś schludnie.
Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
Wideo z odpalenia
Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
Wideo z odpalenia