W styczniu kupiłem kompletny szyberdach elektryczny(bo mój manualny był kompletnie połamany) i tylko brakowało panelu sterowania tego dachu bo ktoś go przede mną wyjął(Bo kupowałem go ze szrotu).Do tej pory używałem korbki, ale dziś udało mi się nabyć panel do sterowania. Tak to wszystko wygląda:
I teraz mam problem jak podłączyć zasilanie do tego silniczka.
Wychodzą z niego cztery czarne kable(dwa grube i dwa cieńsze), gdy dałem plus do tych dwóch grubszych(na zdjęciu wzięte w żółte kółko) to silniczek się włącza(raz zakręci w jedną stronę potem w drugą i stoi) bez przyciskania włącznika na panelu. Na przyciskanie włącznika nie reaguje.
I teraz nie wiem, bo panel który kupiłem był od takiego silniczka:
Zauważyłem że kolory kabli jakie idą od włącznika szybra i od silniczka są inne(te kable są łączone poprzez 4 pinową wtyczkę) i czy to przez to brak reakcji przy wciskaniu włącznika?
Czy panel od innego silniczka ma inaczej połaczone kable?
Prosił bym o pomoc jak to podłączyć żeby to chodziło, czyli gdzie doprowadzić plus i w razie czego które kable ze sobą zmostkować
Mam nadzieję że mi pomożecie bo na elektryce to znam się średnio a chciałbym to zrobić jak trzeba skoro wszystko już mam.