[Typ89 R5] 2.5 R5 07K + skrzynia 0B4 40/60 6G Projekt...
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Wiem o tym, zobaczymy co z tego wyjdzie, chcę również dać pożyć trochę przegubom Półośki będą dość krótkie także wszystko się okaże w praniu.trepek pisze:Mam nadzieję, że wiesz, że na ugiętych przegubach tracona jest moc
Narazie bedzie seria, przyjdzie jeszcze czas na turbo Quattro to V generacja.Kondziu25 pisze:Będziesz coś działał z silnikiem [moc] ? To jest quattro V czy VI generacji?
[ Dodano: 2016-07-05, 13:26 ]
Silnik ze skrzynią już siedzi w komorze. Obspawać łapy i poskładać tunel do kupy
- Audi Sport
- Forum Audi 80
I o to chodziło O włożeniu tam ręki można zapomnieć. Będzie jeszcze problem puścić układ kierowniczy, wydech, serwo, przewody do nagrzewnicy itp. Wyzwaniem będzie zamontować nagrzewnicę i ogarnąć jakoś miejsce na nogi...wujo1 pisze:w uj go cofneło , da radę włożyć rękę między ścianę a silnik
[ Dodano: 2016-09-10, 19:17 ]
Silnik i skrzynia siedzą już oficjalnie na miejscu. Kaseta z wybierakiem zainstalowana, drążki zostały skrócone i wyprofilowane. Kolejne wyzwanie to puścić wydech pamiętając o miejscu na nogi pasażera i ogarnąć układ kierowniczy z maglem pod miską
A "czarnulka" tak wygląda na ten moment
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
keczy, Flansze skrzyni względem przedniej osi są cofnięte 3cm także nie powinny dostać tak mocno po dupie biorąc pod uwagę, że nawet w b4 są cofnięte o 2cm.
Kondziu25, Podłoga bagażnika seria B3q.
GR235I3K, Wsadziłem te zwrotnice na próbę, jak się uda je wykorzystać to zostaną, jak nie to będę kombinował z przednimi aby zrobić to według zasady ackermana
[ Dodano: 2017-01-20, 18:29 ]
Prace idą powoli do przodu. Z braku miejsca na servo wpadł servotronic z S2 ABY.
Powoli kompletuje się układ hamulcowy, narazie czterotłoki z cayenne na tył.
Układ olejowy został skompletowany. Wlatuje zestaw z BMW M5 E60. Zewnętrzna podstawa filtra oleju z termostatem oraz chłodnica oleju słusznych rozmiarów
Wrzuciłem chłodnicę wody z wentylatorami od ADRa, teraz dopiero widać ile jeszcze jest miejsca między nią, a silnikiem
Złożona została również nagrzewnica climatronica, połączenie 80 B4 &A4 B5 Dzieki temu rurki przechodzą przez grodź najwyżej jak to tylko możliwe. Tak gdzie wychodziły seryjnie będzie szło DP.
Przednie zawieszenie prawdopodobnie również wleci z BMW, jak ogarnę temat to się pochwalę.
Kondziu25, Podłoga bagażnika seria B3q.
GR235I3K, Wsadziłem te zwrotnice na próbę, jak się uda je wykorzystać to zostaną, jak nie to będę kombinował z przednimi aby zrobić to według zasady ackermana
[ Dodano: 2017-01-20, 18:29 ]
Prace idą powoli do przodu. Z braku miejsca na servo wpadł servotronic z S2 ABY.
Powoli kompletuje się układ hamulcowy, narazie czterotłoki z cayenne na tył.
Układ olejowy został skompletowany. Wlatuje zestaw z BMW M5 E60. Zewnętrzna podstawa filtra oleju z termostatem oraz chłodnica oleju słusznych rozmiarów
Wrzuciłem chłodnicę wody z wentylatorami od ADRa, teraz dopiero widać ile jeszcze jest miejsca między nią, a silnikiem
Złożona została również nagrzewnica climatronica, połączenie 80 B4 &A4 B5 Dzieki temu rurki przechodzą przez grodź najwyżej jak to tylko możliwe. Tak gdzie wychodziły seryjnie będzie szło DP.
Przednie zawieszenie prawdopodobnie również wleci z BMW, jak ogarnę temat to się pochwalę.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Układ na tył, z przodu planuję 6 tłoków również z Cayenne Adaptery albo będę ogarniał na frezarce sam lub zlecę jak mi się nie będzie chciało hehe Zastanawiam się tylko czy robić je z alu czy ze stali.piguu pisze:Oczywiście układ na przód..? bedziesz sam dorabiał adaptery?
Servotronic z największy z możliwych czyli z S2 ABY jest także powinno to zasilić hamulce bez problemu z pompą 25mm.piguu pisze:Serwo pewnie też większe zapodasz do takiego układu
Powoli do przodu, brak czasu i nie przetarte szlaki przedłużają prace.... Na ten moment jest walka z układem kierowniczym...piguu pisze:Ogólnie dobrze idzie niebawem bede u Ciebie to zerknę na żywo jak sie sprawy mają