http://allegro.pl/amortyzatory-audi-a4- ... 24135.html ale nie polecam bo to badziew Matii nie ma tak żeby było tanio i dobrze kup bile B6 około 400zł za sztukę byłem z nich mega zadowolony a po gwarancji jak ci się skończą to do regeneracji do firmy zerkopol w W-wie oddajesz i zaś masz nówki pozdro
A ja mam pytanie odnośnie gwintu na tył. Logicznie rzecz biorąc to powinien podejść z A4q jeżeli podchodzą same amortyzatory ale czy ktoś wie jak to jest w praktyce?
Witam mam takie pytanie do osób co zakładały amorki z b5 do b4 czy dużo trzeba przerabiać w amortyzatorze żeby pasowało ? I o ile podniesie się tył auto ?
Pozdrawiam
Orientuje się ktoś może o amorki do zawieszenia gwintowanego. Jest opcja kupienia takich amorków czy trzeba przerabiac ze zwykłych amorów sportowych tzn uciąć mocowanie dolne amorka i mocowanie sprężyny .
Ja miałem gwint b4 i powiem Ci kolego nie polecam lepiej kupic sprezyny obniżające ja mam takie rozwiazanie i jest naprawde spoko. komplet mts do quattro 500- 600zl zalezy od wersji silnikowej. Ogólnie gwint był dostepny na allegro (chińskie) ale teraz nie ma poszukaj w Niemczech(ebay kleinzeigen) tam powinni mieć ale cena bedzie duża
Ale co się działo ze nie polecasz ? Ja mam gwinta fk którego miałem zamontowanego w ośce i szkoda jest mi go sprzedawać bo jest w super stanie wiec chciałem go wykorzystać w Q. Tylko jest kwestia kupienia bądź przerobienia tylnych amorów.
Wiesz zależy jak lubisz. ja nie lubie tak twardego zawieszenia szczególnie przy naszych dziurawych drogach. Przy takim gwincie lepiej też zmienić na poliuretany tulejki w wachaczach bo po 5 tyś byly juz do wywalenia. Jak to na spoty rajdy to super sprawa bo samochod sie lepiej prowadzie ale na codzień bedziesz czuł duży dyskomfort bo każdą dziure bedziesz czuł i plastiki bedą bardziej trzeszczały.
Nie ma tragedii na gwincie , kwestia przyzwyczajenia
A skoro jest opcja odkręcenia tego górnego mocowania amortyzatora , to czy można wkręcić to mocowanie do amorka z ośki ?
A gdybym założył seryjne zawieszenie z audi b4 do quattro dupka by opadła o 8cm? co bez twardych sprężyn było by problemem przez przycieranie o nadkola?