[B3 2.0 AAD] Brak zasilania pompy paliwa
[B3 2.0 AAD] Brak zasilania pompy paliwa
Mam następujący problem ze swoją b3.Wymieniłem w niej kostkę stacyjki bo stara pękła i nie można było zakręcić rozrusznikiem.Wsadziłem nową kostkę(zamiennik KRAFT),przekręcam kluczyk,kontrolki się palą,rozrusznik kręci ale pompa milczy.Nie jest to wina pompy bo pompa po podpięciu na krótko działa.Może to być wina tej kostki? Nie mam starej kostki bo bym sprawdził czy na starej jest to samo.Spróbował bym na krótko połączyć piny po wyjęciu kostki ale nie wiem które,może ktoś z was wie które piny trzeba połączyć żeby sprawdzić czy to wina kostki.
Kontrolki się palą,rozrusznik kręci.
Jeszcze jedna sprawa.Pompa to jakiś zamiennik i nie wpina się do niej kostki tak jak miałem w innym b3 tylko kabel zarobiony,podkładka i nakrętka.Jeżeli pomyliłem bieguny( bo szczerze nie pamiętam czy masa to brązowy kabel czy zielony) to mogłem spalić tym sposobem przekaźnik? Sory za może głupie pytania ale elektryka to dla mnie ciemna masa
Jeszcze jedna sprawa.Pompa to jakiś zamiennik i nie wpina się do niej kostki tak jak miałem w innym b3 tylko kabel zarobiony,podkładka i nakrętka.Jeżeli pomyliłem bieguny( bo szczerze nie pamiętam czy masa to brązowy kabel czy zielony) to mogłem spalić tym sposobem przekaźnik? Sory za może głupie pytania ale elektryka to dla mnie ciemna masa
Przyczyną był banał czyli bezpiecznik,nie wiem czego o nim nie pomyślałem.Podpiąłem pompę,kostkę,wymieniłem bezpiecznik i przed chwilą odpaliła z pierwszego a myślałem,że już nigdy jej nie uruchomię bez pomocy mechanika.Wystarczyło dokładne uszczelnienie dolotu,w przyszłości zakup nowej gumy dolotu.
Dzięki wszystkim za pomoc
Dzięki wszystkim za pomoc