Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 sedan] Kłopoty z podświetleniem zegarów ...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sisu32
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 sedan] Kłopoty z podświetleniem zegarów ...

Post autor: sisu32 » 27 gru 2007, 21:34

Witam. Ciągle przepala mi bezpiecznik od podświetlenia zegarów i tablicy rej. Czym to może być spowodowane. Zwarcia nie znalazłem. Jeśli nie ma podświetlenia to wskaźnik paliwa i temp wody też nie działają bo nie mają prądu ? Czy wie ktoś może którą wtyczką idzie prąd do podświetlenia tych zegarów ewentualnie który styk w tej wtyczce.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2007, 20:05 przez sisu32, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pilocik69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pilocik69 » 27 gru 2007, 21:42

Sprawdz na przejsciu z karoserii do klapy czy niema przetarc i innych

SiostraWeronika

Post autor: SiostraWeronika » 27 gru 2007, 22:20

sisu32, zmuszona będę dać Ci ostrzeżenie za łamanie regulaminu forum.
Przywołuję Cię do porządku. Czym prędzej popraw tytuł tematu na właściwy i regulaminowy.

Obrazek

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 27 gru 2007, 23:05

U mnie ten problem był spowodowany pęknięciem ruchomej wiązki za popielniczką i zapalniczką(Przy wysuwaniu ta wiązka jedzie do przodu,przy wsuwaniu jedzie do tyłu).W tej wiązce idzie plus do zapalniczki,masa do zapalniczki oraz podświetlenie zapalniczki.Przewody przetarły się i masa dostała się na cienki przewód od podświetlenia,spaliła się ścieżka w licznikach-gdyż podświetlenie gniazda zapalniczki oraz pokręteł nawiewu idzie od liczników przewodem szaro-niebieskim,dokładnie wychodzi z potencjometru-ścieżką do żółtej wtyczki.Kabelek radzi sobie ze zwarciem,ścieżka niestety nie.
Podświetlenie nie wpływa na pracę pozostałych zegarów,więc spokojna głowa.Z tyłu przy lewej lampie odłącz wtyk wielokablowy i zobacz co będzie,możliwe ,że zwarcie jest w przewodzie na zgięciu klapy-to słabe i czułe miejsce w audi(chyba,że ktoś bardzo rzadko używa bagażnika).
Podświetlenie na liczniki wchodzi przewodem szaro-zielonym z bezpiecznika nr 14-na dolne dwa piny w kostce żółtej.

Awatar użytkownika
sisu32
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sisu32 » 16 wrz 2008, 20:45

Ok już po problemie. Miałem uszkodzoną wiązkę która idzie do klapy bagażnika i zapalniczki. Dzieki za wskazówki :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl