Witajcie.
Mam problem z brakiem swiatel wstecznych w mojej b3.
Posiadam skrzynie automatyczna KAS. moje pytania:
czy tak jak w manualnej jest w skrzyni czujnik biegu wstecznego i on daje sygnal do swiatel cofania, znalazlem tylko jeden kabel wychodzacy ze skrzyni i chyba to jest od predkosciomierza.
2. jezeli tego czujnika nie ma to sygnal idzie z komputera skrzyni, sterownika, gdzie owy sterownik sie znajduje?
3. czy macie schematy elektryczne inne niz w ksiazce o audi(uwzgledniajace skrzynie automatyczna i jej podzespoly) bo mam tez problem z elektromagnesem ze dziala na odwrot i po nacisnieciu hamulca blokuje sie zamiast zwalniac.
[B3 1.8S] Brak wstecznych automat
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tutaj masz schemat: http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... /fig04.pdf
Zobacz w bloku A14 A15 tam widać że światła idą z wybieraka biegów a nie ze skrzyni.
Zobacz w bloku A14 A15 tam widać że światła idą z wybieraka biegów a nie ze skrzyni.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Nie wiem czy tam masz opis pinów na elektryce wybieraka ale wg. schematu powinieneś mieć tak:
15 - czarno-niebieski plus po zapłonie
R- niebiesko-czerwony wyjście na światłą cofania.
Tylko ten schemat też nie pasować do twojego samochodu.
A sprawdzałeś wiązkę klapy bagażnika? Tam zwykle się przełamują kable na zgięciu i giną światła na klapie.
15 - czarno-niebieski plus po zapłonie
R- niebiesko-czerwony wyjście na światłą cofania.
Tylko ten schemat też nie pasować do twojego samochodu.
A sprawdzałeś wiązkę klapy bagażnika? Tam zwykle się przełamują kable na zgięciu i giną światła na klapie.
wiazka jest ok, ostatnio mialem maly pozar instalacji (oswietlenie schowka i wszystko co idzie po bezpieczniku 5a sie potopilo)
musialem poogarniac stopione kable, porozlaczac i moglem wtedy cos wypiac przypadkiem nie wiem jak teraz do tego dojsc.
od tej skrzyni KAS ile przewodow wychodzi i czy jest jakis sterownik do ktorego ida?
musialem poogarniac stopione kable, porozlaczac i moglem wtedy cos wypiac przypadkiem nie wiem jak teraz do tego dojsc.
od tej skrzyni KAS ile przewodow wychodzi i czy jest jakis sterownik do ktorego ida?