Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Materiał obiciowy

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Materiał obiciowy

Post autor: Oofol » 17 gru 2007, 21:32

Witam,
jak już kiedyś wspominałem na forum zabrałem się za zabudowę bagażnika. Prace posunęły się ostatnio znacznie do przodu i powoli nadchodzi moment obijania. I nasuwa się kolejne pytanie - czym!? Na Allegro jest kilka materiałów ale nic konkretnie mnie interesującego...
To o co mi chodzi to zbity/gęsty materiał filcowy (szary najlepiej) i nie wiem gdzie coś takiego mogę dostać w rozsądnej cenie... Dodatkowo muszę to wszystko jakoś dookoła "obrobić". Kiedyś jeden z forumowiczów sprzedawał takie tapicerki do klapy bagażnika (sedan) i te właśnie były dookoła obrobienie takim jak by przeciętym wężykiem (nie wiem jak to nazwać) jeśli ktoś z was wie o co mi chodzi to bardzo bym prosił o pomoc w sprawie materiału i tego wykończenia (co jak i za ile) bo niestety nie mogę nic znaleźć...

Jak to wszystko wygląda niedługo zaprezentuję w fotostory.
Pozdrawiam wszystkich <mikolaj>

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 18 gru 2007, 00:19

sam osobiście szukam jakiegoś materiału bo wykończenia wnętrza w moim autku to, co tu ukrywać ma swoje latka, przeszło 20 w tym roku skończyło - i po prostu materiał na drzwiach zaczal sie odklejać, a niezbyt ładnie to wygląda jak tak lata i powiewa... ale tym się zajmę po świętach :) a co do obicia... poszukam coś, wiem że jeden gość u mnie w mieście miał fajne materiały do takuch celów
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Kontakt:

Post autor: Doc » 18 gru 2007, 00:37

Ja zawsze stosuje wykładzinę podłogową dywanową, biurową najtanszą za ok 6-9 zł za metr bieżący z rolki typu 2,5 metra szerokiej.
Taka wykładzina to sam materiał, cienki i wygodny do klejenia. Pod spodem nie ma żadnego dodatku, filcu, utwardzenia jak droższe, lepsze wykładziny dywanowe.
Klei się to szybko, sprawnie i wygodnie na klej z pistoletu ( gorące pałki )
Wykładzinę taką kupuję najczęściej w Leroy Merlin lub OBI jest cienka i za słaba aby używać ją jako dywan w domu, ale znakomita do obić skrzyń subwooferów itp zastosowań.
Są kolory czarne, szare, różne. Szukajcie najtańszej, a co za tym idzie najcieńszej wykładziny.

ramzes13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ramzes13 » 18 gru 2007, 10:02

A jak jest z wlasciwosciami akustycznymi tej wykladziny? Oczywiscie ze nie bedze rewelacji :)

morus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morus » 18 gru 2007, 10:30

Oofol a ile tego filcu potrzebujesz ? bo pracuje w firmie w której używamy dość sporych ilości filcu takiego szarego jak mówisz.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 18 gru 2007, 17:51

Doc pisze:Ja zawsze stosuje wykładzinę podłogową dywanową, biurową najtanszą za ok 6-9 zł za metr bieżący z rolki typu 2,5 metra szerokiej.
Taka wykładzina to sam materiał, cienki i wygodny do klejenia. Pod spodem nie ma żadnego dodatku, filcu, utwardzenia jak droższe, lepsze wykładziny dywanowe.
Klei się to szybko, sprawnie i wygodnie na klej z pistoletu ( gorące pałki )
Wykładzinę taką kupuję najczęściej w Leroy Merlin lub OBI jest cienka i za słaba aby używać ją jako dywan w domu, ale znakomita do obić skrzyń subwooferów itp zastosowań.
Są kolory czarne, szare, różne. Szukajcie najtańszej, a co za tym idzie najcieńszej wykładziny.
Doc patrzyłem za takimi wykładzinami ale jak dla mnie są za sztywne i twarde poza tym nie podoba mi się ten materiał nie jest taki zbity i estetyczny..
A jak jest z wlasciwosciami akustycznymi tej wykladziny? Oczywiscie ze nie bedze rewelacji :)
To ma być wykładzina do obicia na zewnątrz anie do wytłumienia więc tutaj właściwości akustyczne grają małą rolę...
Oofol a ile tego filcu potrzebujesz ? bo pracuje w firmie w której używamy dość sporych ilości filcu takiego szarego jak mówisz.
A mógłbyś napisać jaki jest gruby i jakąś fotkę walnąć??

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Kontakt:

Post autor: Doc » 18 gru 2007, 21:13

Oofol pisze:Doc patrzyłem za takimi wykładzinami ale jak dla mnie są za sztywne i twarde poza tym nie podoba mi się ten materiał nie jest taki zbity i estetyczny..
To złą patrzyłeś. Zrobiłem kilka skrzyń właśnie oklejając je wykładziną podłogową najtanszą. Jest miękka niemal jak filc. Mozna ją dowolnie kształtować. Moim zdaniem nic lepszego nie znajdziesz.

Nie sądzę, abyś dopasował coś lepszego. Filc będzie za bardzo włochaty i droższy.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 20 gru 2007, 20:33

wiesz Doc jak kolega morus coś wykombinuje to będzie po kosztach:-P
A co do tej wykładziny o której ty mówisz to może i masz rację ale u mnie nie ma tych sklepów które wymieniłeś... Ja mam wybór pomiędzy Komfortem, Nomi i kilkoma prywatnymi sklepami tego typu i w nich nic odpowiedniego znaleźć nie mogę

mellow_pak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mellow_pak » 28 gru 2007, 01:40

morus, masz filc do zalatwienia ??? Jakie wymiary najwieksze mozesz zalatwic ??? i jak on wyglada najlepiej bym foto tego zobaczyl :)

A co do obic tapicerskich to ostatnio robilem połke do clio II i obijalem ja fajnym materialem takim lekkim ciciusiem szarym a kupilem go w Real`u w czeladzi, na stoisku w pasazu. Pewnie w innych realach powinno tez takie stoisko byc. Zarabiscie to wyszlo bo wyfrezowalem ta polke na wzor oryginalnej.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 29 gru 2007, 19:20

o morus, możemy powoli zacząć działać umieść fotkę tego cuda!!

[ Dodano: 2008-01-12, 23:46 ]
kolego morus ja jestem gotowy! skończyłem dzisiaj zabudowę i teraz muszę ja obić...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl