Materiał obiciowy
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Materiał obiciowy
Witam,
jak już kiedyś wspominałem na forum zabrałem się za zabudowę bagażnika. Prace posunęły się ostatnio znacznie do przodu i powoli nadchodzi moment obijania. I nasuwa się kolejne pytanie - czym!? Na Allegro jest kilka materiałów ale nic konkretnie mnie interesującego...
To o co mi chodzi to zbity/gęsty materiał filcowy (szary najlepiej) i nie wiem gdzie coś takiego mogę dostać w rozsądnej cenie... Dodatkowo muszę to wszystko jakoś dookoła "obrobić". Kiedyś jeden z forumowiczów sprzedawał takie tapicerki do klapy bagażnika (sedan) i te właśnie były dookoła obrobienie takim jak by przeciętym wężykiem (nie wiem jak to nazwać) jeśli ktoś z was wie o co mi chodzi to bardzo bym prosił o pomoc w sprawie materiału i tego wykończenia (co jak i za ile) bo niestety nie mogę nic znaleźć...
Jak to wszystko wygląda niedługo zaprezentuję w fotostory.
Pozdrawiam wszystkich <mikolaj>
jak już kiedyś wspominałem na forum zabrałem się za zabudowę bagażnika. Prace posunęły się ostatnio znacznie do przodu i powoli nadchodzi moment obijania. I nasuwa się kolejne pytanie - czym!? Na Allegro jest kilka materiałów ale nic konkretnie mnie interesującego...
To o co mi chodzi to zbity/gęsty materiał filcowy (szary najlepiej) i nie wiem gdzie coś takiego mogę dostać w rozsądnej cenie... Dodatkowo muszę to wszystko jakoś dookoła "obrobić". Kiedyś jeden z forumowiczów sprzedawał takie tapicerki do klapy bagażnika (sedan) i te właśnie były dookoła obrobienie takim jak by przeciętym wężykiem (nie wiem jak to nazwać) jeśli ktoś z was wie o co mi chodzi to bardzo bym prosił o pomoc w sprawie materiału i tego wykończenia (co jak i za ile) bo niestety nie mogę nic znaleźć...
Jak to wszystko wygląda niedługo zaprezentuję w fotostory.
Pozdrawiam wszystkich <mikolaj>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
sam osobiście szukam jakiegoś materiału bo wykończenia wnętrza w moim autku to, co tu ukrywać ma swoje latka, przeszło 20 w tym roku skończyło - i po prostu materiał na drzwiach zaczal sie odklejać, a niezbyt ładnie to wygląda jak tak lata i powiewa... ale tym się zajmę po świętach a co do obicia... poszukam coś, wiem że jeden gość u mnie w mieście miał fajne materiały do takuch celów
pozdrawiam
pozdrawiam
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Ja zawsze stosuje wykładzinę podłogową dywanową, biurową najtanszą za ok 6-9 zł za metr bieżący z rolki typu 2,5 metra szerokiej.
Taka wykładzina to sam materiał, cienki i wygodny do klejenia. Pod spodem nie ma żadnego dodatku, filcu, utwardzenia jak droższe, lepsze wykładziny dywanowe.
Klei się to szybko, sprawnie i wygodnie na klej z pistoletu ( gorące pałki )
Wykładzinę taką kupuję najczęściej w Leroy Merlin lub OBI jest cienka i za słaba aby używać ją jako dywan w domu, ale znakomita do obić skrzyń subwooferów itp zastosowań.
Są kolory czarne, szare, różne. Szukajcie najtańszej, a co za tym idzie najcieńszej wykładziny.
Taka wykładzina to sam materiał, cienki i wygodny do klejenia. Pod spodem nie ma żadnego dodatku, filcu, utwardzenia jak droższe, lepsze wykładziny dywanowe.
Wykładzinę taką kupuję najczęściej w Leroy Merlin lub OBI jest cienka i za słaba aby używać ją jako dywan w domu, ale znakomita do obić skrzyń subwooferów itp zastosowań.
Są kolory czarne, szare, różne. Szukajcie najtańszej, a co za tym idzie najcieńszej wykładziny.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Doc patrzyłem za takimi wykładzinami ale jak dla mnie są za sztywne i twarde poza tym nie podoba mi się ten materiał nie jest taki zbity i estetyczny..Doc pisze:Ja zawsze stosuje wykładzinę podłogową dywanową, biurową najtanszą za ok 6-9 zł za metr bieżący z rolki typu 2,5 metra szerokiej.
To ma być wykładzina do obicia na zewnątrz anie do wytłumienia więc tutaj właściwości akustyczne grają małą rolę...A jak jest z wlasciwosciami akustycznymi tej wykladziny? Oczywiscie ze nie bedze rewelacji
A mógłbyś napisać jaki jest gruby i jakąś fotkę walnąć??Oofol a ile tego filcu potrzebujesz ? bo pracuje w firmie w której używamy dość sporych ilości filcu takiego szarego jak mówisz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
To złą patrzyłeś. Zrobiłem kilka skrzyń właśnie oklejając je wykładziną podłogową najtanszą. Jest miękka niemal jak filc. Mozna ją dowolnie kształtować. Moim zdaniem nic lepszego nie znajdziesz.Oofol pisze:Doc patrzyłem za takimi wykładzinami ale jak dla mnie są za sztywne i twarde poza tym nie podoba mi się ten materiał nie jest taki zbity i estetyczny..
Nie sądzę, abyś dopasował coś lepszego. Filc będzie za bardzo włochaty i droższy.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wiesz Doc jak kolega morus coś wykombinuje to będzie po kosztach:-P
A co do tej wykładziny o której ty mówisz to może i masz rację ale u mnie nie ma tych sklepów które wymieniłeś... Ja mam wybór pomiędzy Komfortem, Nomi i kilkoma prywatnymi sklepami tego typu i w nich nic odpowiedniego znaleźć nie mogę
A co do tej wykładziny o której ty mówisz to może i masz rację ale u mnie nie ma tych sklepów które wymieniłeś... Ja mam wybór pomiędzy Komfortem, Nomi i kilkoma prywatnymi sklepami tego typu i w nich nic odpowiedniego znaleźć nie mogę
-
- Forum Audi 80
morus, masz filc do zalatwienia ??? Jakie wymiary najwieksze mozesz zalatwic ??? i jak on wyglada najlepiej bym foto tego zobaczyl
A co do obic tapicerskich to ostatnio robilem połke do clio II i obijalem ja fajnym materialem takim lekkim ciciusiem szarym a kupilem go w Real`u w czeladzi, na stoisku w pasazu. Pewnie w innych realach powinno tez takie stoisko byc. Zarabiscie to wyszlo bo wyfrezowalem ta polke na wzor oryginalnej.
A co do obic tapicerskich to ostatnio robilem połke do clio II i obijalem ja fajnym materialem takim lekkim ciciusiem szarym a kupilem go w Real`u w czeladzi, na stoisku w pasazu. Pewnie w innych realach powinno tez takie stoisko byc. Zarabiscie to wyszlo bo wyfrezowalem ta polke na wzor oryginalnej.