Cześć, Panowie nie mam już sił do samochodu...
Została wymieniona pompa, termostat, płyn, układ został odpowietrzony przez mechanika znającego się na rzeczy, wszystko przez 250km było ok... Dzisiaj ok 15 jeździłem samochodem wszystko ok, ogrzewanie działa cieplutko... o 20 odpalam samochód... łapie 50 stopni, 60, 70... w końcu 90 i nic... z nawiewów leci zimne powietrze
Dodam, że węże wchodzące do nagrzewnicy ciepłe, płyn w zbiorniku w normie, a i na dywaniku nie ma wilgoci... w czym może być problem? ułamało się coś? problem z klapami?
I też mnie ciekawi to czy jest to normalne, że gdy samochód pod górkę obciążony trochę dostanie to temperatura dojdzie tak do 95 stopni...
I dodam jeszcze, że dolny wąż od chłodnicy nie jest tak ciepły jak górny, jest lekko ciepławy jakby...
[B4 1Z] nagły brak ogrzewania
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [B4 1Z] nagły brak ogrzewania
Sprawdz krecąc pokretłem cieplo-zimno czy pod deska słychac czy klapka sie porusza.. jesli tak to jest dobrze a druga sprawa ze moze to byc rozwalona gabka na kapce. bo to z wiekiem sie rozsypuje. ja własnie lada dzien bede zdejmował deche i tez musze nowe gabki przykleic na klapkach....Maciek94 pisze:Cześć, Panowie nie mam już sił do samochodu...
Została wymieniona pompa, termostat, płyn, układ został odpowietrzony przez mechanika znającego się na rzeczy, wszystko przez 250km było ok... Dzisiaj ok 15 jeździłem samochodem wszystko ok, ogrzewanie działa cieplutko... o 20 odpalam samochód... łapie 50 stopni, 60, 70... w końcu 90 i nic... z nawiewów leci zimne powietrze
Dodam, że węże wchodzące do nagrzewnicy ciepłe, płyn w zbiorniku w normie, a i na dywaniku nie ma wilgoci... w czym może być problem? ułamało się coś? problem z klapami?
I też mnie ciekawi to czy jest to normalne, że gdy samochód pod górkę obciążony trochę dostanie to temperatura dojdzie tak do 95 stopni...
I dodam jeszcze, że dolny wąż od chłodnicy nie jest tak ciepły jak górny, jest lekko ciepławy jakby...
Wogle jaki masz zamontowany termostat???
Bo ja ostatnio zamontowałem termostat firmy wahlera i nawet dobrze sie spisuje....
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jak tam sprawdziłęs wszystko.... bo ja juz po robocie zaklejania klapek ogrzewania i okazalo sie ze starosci sie gabka rozleciała, ale i tak deska musiałem zdjasc. ale dwa ni sprawa załatwiona...Maciek94 pisze:Tomcionerwus, termostat zamontowałem Colorstat... jutro sprawdzę czy słychać i ew. dobiorę się do linek sprawdzić czy działają...
mam nadzieje, że nie będe musiał dechy ściągać...